Nacionalna kuhinja

Šumadijska medena torta

Šumadija, pitoma i rodna je uvek privlačila goste i turiste svojom bogatom tradicionalnom kuhinjom, jedan lep desert, sa bagrenovim medom iz šumadijskih košnica i rakijom…

Starinski recept: šljive u šlafroku

Ovo je starinski, pomalo zaboravljeni recept za pripremu poslastica od kraljice srpskog voća-šljive. Umotane u testo, tople i slatke, obradovaće sve koji nikada nisu probali…
Pretplatite se na RSS feed
  • 1
  • 2
  • 3

Ideje za enterijer: elegantna …

Ideje za enterijer: elegantna rustika u belom

Rustično, pa još i belo, još jedna poslastica za ljubitelje rustičnih enterijera... U okruženju bele boje prirodna bež sa ponekim naglašenim detaljem, neutralno, al opet tako toplo i udobno.   ...

"Još samo jednu kocku…

"Još samo jednu kocku" - istorija čokolade

 Najčešće pominjana rečenica kada na stolu kao posluženje stoji čokolada je "Još samo jednu kocku". A kako i odoleti ovom ukusu, ovoj predivnoj poslastici, koja je (kako kaže meksička legenda) bila piće bogova u raju. Istorij...

"Glorija" - novi spo…

"Glorija" - novi spot i pesma grupe "Osvajači" VIDEO

Posle pesme Pakleni put,"Osvajači" su promovisali novu pesmu i spot pod imenom Glorija.Prethodna pesma "Pakleni put", koja je za mesec dana imala preko 300 000 pregleda i ostvarila neočekivani uspeh u rock muzici, najavila je veli...

Gastronomske čarolije Banata: …

Gastronomske čarolije Banata: svinjski paprikaš

Oduvek se u  Banatu dobro jelo baš! O tome svedoče brojne anegdote o Sosi, jedroj i dobrodušnoj Banaćanki koja svome mužu Lali, uglednom čoveku, gazdu i domaćinu, povazdan servira ogromne količine hrane. A takvih priča ne bi ...

Recept dana: pita sa svežim gr…

Recept dana: pita sa svežim grožđem

Srpski vinogradi su bogati raznim sortama veoma ukusnog grožđa i ovaj recept je tako jednostavan da uz ove slatke jesenje plodove slatkih zrna crnog ili belog grožđa napravite jako ukusnu pitu. Potrebno je: -kore za pitu 500g- g...

Homoljski ovčar - verni čuvar …

Homoljski ovčar - verni čuvar stada

Izuzetno stara rasa koja se nije znatno menjala vekovima, zahvaljujući relativnoj izolovanosti regiona, mada su primetni uticaji srodnih rasa, pogotovo bukovinačkih pastiraca. Do ranih '90-ih ovi prelepi psi su se koristili kao o...

Bakin recept: domaći pekmez od…

Bakin recept: domaći pekmez od jabuka

Želite da napravite ukusan domaći pekmez, trebaće vam malo vremena i uz ovaj odličan starinski recept ,na način kako su naše bake pripremale, dobićete veoma ukusan pekmez bez konzervansa, jabuka ima različitih domaćih sorti, izabe...

Ruske piroške sa mesom - savrš…

Ruske piroške sa mesom - savršen ukus

Vekovima Rusi imaju tradiciju pravljenja ovog posebnog peciva-piršoški, piroga, koje se pune raznim nadevima i služe u svakoj prilici. Ovo autentično rusko jelo je sastavni deo njihove bogate kuhinje, a Rusi piroške spremaju u sva...

Iskoristite blagodeti plodova …

Iskoristite blagodeti plodova jeseni za jačanje organizma

 Jabuke, kruške,bundeve, kesten, šipak, dunje... sve vas ovo čeka na pijacama. Iskoristite blagodeti plodne jeseni i povrćem i voćem povećajte vitalnost organizma.Jasna Anđelković, nutricionista, savetuje kako da iz bundeva, ...

KLIKNITE OVDE I LAJKUJTE NAS