Nacionalna kuhinja

Mirisni kolač od dunja

Miris zrelih dunja u jesen je inspiracija za umetnike, a za ljubitelje ovog voća i poslastica, ovaj recept je odličan predlog za veoma ukusan kolač.…

Subotički presnac - odličan ukus

U Subotici je moguće doživeti gastronomski ugođaj koji se teško zaboravlja. Tu se služe jela mađarske,srpske i drugih kuhinja, pod čijim uticajem su nastali specijaliteti specifični samo…

Pirotska proja sa čvarcima

Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima jedinstvenih šara,…

Bojnička redenica ispod sača

Ova čuvena pita je tradicionalno jelo sa juga Srbije, vrlo lepa i hrskava, odličnog ukusa, posebno što se peče, po pravilu,  ispod  sača. 600 g…
Pretplatite se na RSS feed
  • 1
  • 2
  • 3

Mirisni kolač od dunja

Mirisni kolač od dunja

Miris zrelih dunja u jesen je inspiracija za umetnike, a za ljubitelje ovog voća i poslastica, ovaj recept je odličan predlog za veoma ukusan kolač. Testo:3 jaja1 čaša jogurta1 čaša od jogurta ulja1 čaša od jogurta šećera 2 ...

Šarplaninac - izuzetan čuvar,h…

Šarplaninac - izuzetan čuvar,hrabar i odlučan

Šarplaninac je najpoznatiji i najrašireniji  ovčarski pas. Nazvan je po Šar planini u južnoj Srbiji na Kosovu i Metohiji . Izuzetan čuvar što je deo njegovog instinkta. Hrabar i odlučan. Lojalan je gospodaru i porodici sa ko...

Južnjački specijalitet: vrtke …

Južnjački specijalitet: vrtke punjene pasuljem

Suve paprike, koje na jugu Srbije zovu vrtke, su veoma ukusne i aromatične, recept koji vam predlažemo je idealan za slavski ručak. Potrebno je: 8 suvih paprika500 g mladog pasulja4 glavice crnog luka1 šargarepa5 čenova belog lu...

Subotički presnac - odličan uk…

Subotički presnac - odličan ukus

U Subotici je moguće doživeti gastronomski ugođaj koji se teško zaboravlja. Tu se služe jela mađarske,srpske i drugih kuhinja, pod čijim uticajem su nastali specijaliteti specifični samo za ovaj grad. Neka od najbo...

Lekoviti med od kestena iz man…

Lekoviti med od kestena iz manastira Dečani

Kada se približavate manastiru Visoki Dečani pogled na okolna brda posebno će vas očarati. Brda obrasla pitomim kestenom sa bujnom i velikom krošnjom i duguljastim, krupno nazubljenim listovima koji ne opadaju sa stabla sve do pro...

Savršen ukus: karamel pita sa …

Savršen ukus: karamel pita sa jabukama

Sastojci: - 125 g maslaca- 100 g šećera- jaje- 250 g brašna- 1-2 pune kašike kisele pavlake- na vrh noža praška za pecivoPodloga:- 700 g jabuka- 200 g šećera- kesica vanilin-šećera- cimet- sok od 1 limuna Priprema1. Maslac umuti...

Loznička tradicionalna kuhinja…

Loznička tradicionalna kuhinja: dimljena prasetina iz sača

Loznicu okružuju blago zatalasani tereni Jadra, što je idealno područje za mnoge voćarske kulture, pa to ovaj deo Srbije čini pravim voćarskim krajem. Kaže se da se predeli Jadra bele tri puta u godini: zimi, kad sneg pr...

Srpski sir iz Pomoravlja - bel…

Srpski sir iz Pomoravlja - bele kriške odličnog ukusa

Srpski beli meki sir u kriškama se pravi najviše u Pomoravlju. Ukoliko se dodaje ovčije ili kozije mleko, kvalitet sira se poboljšava. Ovaj sir se uglavnom pravi od kravljeg mleka i odličnog je ukusa. Za spravljanje ovog sira pot...

Pirotska proja sa čvarcima

Pirotska proja sa čvarcima

Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima jedinstvenih šara, sočnom i ...

KLIKNITE OVDE I LAJKUJTE NAS