Nacionalna kuhinja

Novosadske krem palačinke

Torta od palačinki po tradicionalnom receptu iz Novog Sada , sa savršenim kremom, je pun pogodak kada su poslastice u pitanju, brzo se priprema i…

Aranđelovačka puslica torta

Zahvaljujući čistom vazduhu, lekovitoj vodi, divnim parkovima i mnogobrojnim kulturno-istorijskim spomenicima i blizini istorijskog Oplenca, Aranđelovac privlači veliki broj posetilaca, a turizam je ovde počeo…

Slatki recept iz Plandišta - buhtle sa makom

Srednjobanatska varoš Plandište, sa svojim različitim imenima kroz istoriju na različitim jezicima, kao štoje Morminta, Zičifalva, Zičidorf, Mariolana, Mormniz, pravi je primer višenacionalne i multikulturalne …

Somborska "rokoko" torta

Somborski specijaliteti su veoma čuveni, ovaj grad na krajnjem severozapadu naše zemlje, ugostio je mnoge čuvene ljude iz sveta kulture, umetnosti, sporta. Desert koji vam…

Užička lepinja sa kajmakom

Ovaj čuveni specijalitet lako ćete napraviti i kod kuće, kao savršen obrok u vreme prazničnog slavlja, idealan doručak. Potrebno je: 1 lepinja1 jaje2 kašike kajmaka…
Pretplatite se na RSS feed
  • 1
  • 2
  • 3

Novosadske krem palačinke

Novosadske krem palačinke

Torta od palačinki po tradicionalnom receptu iz Novog Sada , sa savršenim kremom, je pun pogodak kada su poslastice u pitanju, brzo se priprema i odlična je za svaku priliku. Potrebno je: 4 jajeta4 kašike šećera4 kašike brašna2 ...

Vojvođanska kuhinja: Inđijski …

Vojvođanska kuhinja: Inđijski gulaš "od srca"

Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, nalazi se Inđija, grad i miran i užurban, u isto vreme i kosmopolitski,ali i ukorenjen u t...

Leskovačke breskvice - neodolj…

Leskovačke breskvice - neodoljivi starinski kolačići

Kad pomislimo na gastronomiju Leskovca, prva asocijacija nam je čuveni roštilj i svi mesni specijaliteti, kao i paprika koja je zaštitni znak ovog kraja. Međutim, posle svih tih gurmanluka, naravno da sledi i desert, a to su izmeđ...

Topla čokolada sa medom

Topla čokolada sa medom

Topla čokolada sa potpuno novim ukusom! Zavodljivi meda i čokolade ugrejaće vas u zimskim  danima. Za ovaj slasni napitak pripremite: pola šolje (od 250 ml) vode, malo soli, 5 kašika čokolade u prahu, 5 – 6 kašika meda i 3,5 šolj...

Vlaški grilovan sir - savršen …

Vlaški sir je od davnina izuzetno cenjen proizvod, pravi mlečni specijalitet, koji je u srednovekovnoj Srbiji bio skuplji i od mesa. Evo kako da ga jednostavno pripremite za posluženje na tradicionalan način. 400 g vlaškog mladog...

Gastronomija Bogatića - Hajduč…

Gastronomija Bogatića - Hajdučki biftek

Na ušću Drine u Savu, usred ravne i bogate Mačve, nalazi se Bogatić, čije ime samo govori da su prirodni resursi u ovom kutku Srbije obilni i izdašni. Ovde uspevaju sve vrste voća i povrća, ima dosta termalnih izvora, a pored Boga...

Moderno i toplo - pleteni šal

Moderno i toplo - pleteni šal

Šalovi su odličan način da se odmah osveži odeća i doda razigranost, bez previše napora ili troškova. Veliki pleteni šal možete kombinovati sa nekim pomalo oštrijim odevnim komadima, poput kožnih pntalona. Ovakav izgled je savrš...

Aranđelovačka puslica torta

Aranđelovačka puslica torta

Zahvaljujući čistom vazduhu, lekovitoj vodi, divnim parkovima i mnogobrojnim kulturno-istorijskim spomenicima i blizini istorijskog Oplenca, Aranđelovac privlači veliki broj posetilaca, a turizam je ovde počeo da se razvija još pr...

Trsteničke vanilice - starinsk…

Trsteničke vanilice - starinski kolač

Prateći Zapadnu Moravu dolazimo do opštine Trstenik. Priroda je prema trsteničkom kraju bila darežljiva, dajući mu dobar položaj, plodnu zemlju i vredne domaćine. Na blagim padinama Gledićkih planina i Goča gaje se dobro voće i po...

KLIKNITE OVDE I LAJKUJTE NAS