Nacionalna kuhinja

Banatska krem torta

Oduvek se u Banatu se dobro jelo. O tome svedoče brojne anegdote o Sosi, jedroj i dobrodušnoj Banaćanki koja svome mužu Lali, uglednom čoveku, gazdu…

Špikovani šaran

Nema domaćinstva koje za posnu slavu ne priprema šarana, a ovaj recept iz Titela je odličan način da ribu spremite na drugačiji način. 1 šaran…
Pretplatite se na RSS feed

Beskvasni hleb sa semenkama po…

Beskvasni hleb je, za razliku od onog za koji se koristi kvasac,a način njegove pripreme je poznat vekovima, jer izuzetno blagotvorno utiče na organizam, veoma je ukusan i lako se priprema.Svojom strukturom i hranljivošću on odlič...

Banatska krem torta

Oduvek se u Banatu se dobro jelo. O tome svedoče brojne anegdote o Sosi, jedroj i dobrodušnoj Banaćanki koja svome mužu Lali, uglednom čoveku, gazdu i domaćinu, povazdan servira ogromne količine hrane. A takvih priča ne bi ni bilo...

Recept iz Homoljskih sela - vl…

Ova pita zauzima sasvim posebno mesto. Ne samo što je tradicija njene pripreme veoma duga, već zato što je ukus neponovljiv, ni malo nalik na neke slične, a domaćice podno Homolja ih na tradicionalan nain pripremaju decenijama. P...

Svadbarski kupus - pravi srpsk…

Svadbarski kupus je neizostavni specijalitet za  Srbe, ali i turiste koji posete naša etno sela, restorane. Tradicija spremanja kupusa u zemljanom loncu je veoma duga, a ovo čuveno jelo možete da pripremite i na šporetu u kuć...

Špikovani šaran

Nema domaćinstva koje za posnu slavu ne priprema šarana, a ovaj recept iz Titela je odličan način da ribu spremite na drugačiji način. 1 šaran od 2,5 kg10 čenova belog luka100 ml uljakašika mlevene paprike200 ml belog vina1 veza ...

Starinski recept: Hajdučka tep…

Hercegovina je vekovima bila na granici mnogih imperija, međutim ponosni Hercegovci su uvek želeli da budu slododni, tako su nastali hajduci koji su prkosili svim imperijama. Znamo da su hajduci bili jaki i spretni momci, međutim...

Po receptu naših baka - posna …

Ovaj recept za savijaču je po receptu naših baka, pita koju možete da pripremite za Badnji dan. Potrebno:pola kilograma kora,250 g pirinča,4 - 5 strukova praziluka,2 decilitra ulja,so i biber po ukusu, Priprema:Za nadev skuvati ...

Sirogojno džemperi - tradicion…

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". Njegova unikatnost ogleda se u autentičnom dizajnu, izuzetnoj veštini ručne izrade i ...

Lubenica torta - neodoljivi pr…

Kad pomislite na ovu tortu, prva asocijacija vam je skroz crveni krem u loptastoj torti.Ima i takvih varijanti, ali one se obično prave od instant krema. Mi vam dajemo originalni recept za lubenica tortu, koju će,kada je jednom pr...

KLIKNITE OVDE I LAJKUJTE NAS