Nacionalna kuhinja

Šumadijska medena torta

Šumadija, pitoma i rodna je uvek privlačila goste i turiste svojom bogatom tradicionalnom kuhinjom, jedan lep desert, sa bagrenovim medom iz šumadijskih košnica i rakijom…

Starinski recept: šljive u šlafroku

Ovo je starinski, pomalo zaboravljeni recept za pripremu poslastica od kraljice srpskog voća-šljive. Umotane u testo, tople i slatke, obradovaće sve koji nikada nisu probali…

Grilijaš torta - neponovljiv ukus

Ovo je starinska i veoma ukusna torta, toliko specifična zbog svog prepoznatljivog karamel ukusa koji osvaja na prvi zalogaj.Pravi se i služi u svim prilikama:…
Pretplatite se na RSS feed
  • 1
  • 2
  • 3

Šetnjom do zdravlja i vitke li…

Šetnjom do zdravlja i vitke linije

Ukoliko tokom  nedelje nemate vremena da vežbate, odvojte danas bar pola sata i prošetajte. Videćete kako ova jednostavna fizička aktivnost može da vas oraspoloži, rastereti briga, ali i da vas oslobodi viška kalorija ukoliko...

Slatko od šljiva sa orasima - …

Slatko od šljiva sa orasima - posluženje srpskih domaćica

Kad dođe sezona pripreme zimnice, svakako da je tradicionalno slatko,kao i njegova priprema, bez kojeg je nemoguće zamisliti naročito seoska domaćinstva, jedno od omiljenih "zanimanja" srpskih domaćica. Šljiva, srpska kraljica voć...

Raški specijalitet: teleća reb…

Raški specijalitet: teleća rebra ispod sača

Ovo izvrsno jelo koje se tradicionalno sprema u Raškom kraju, mekano meso od rebara koje se krčka ispod sača, je svakako jedan od najpoznatijih specijaliteta iz Srbije, imajući u vidu da se u tom kraju u podnožju Kopaonika pravi i...

Stari recept srpskih domaćica …

Stari recept srpskih domaćica - pinđur

Neki su skloni tome da kažu kako je pinđur veoma sličan ajvaru. Međutim, vrsne kuvarice i gurmani dobro znaju da je razlika velika.Jer pinđur sadrži dodatne sastojke koji mu daju specifričnu aromu. Evo šta vam je sve potrebno da b...

Nedeljni recept: Kotlenički ro…

Nedeljni recept: Kotlenički rolovani  pauflek

Ništa lepše od mekanog mesa paufleka, koje napunjeno nadevima i pečeno u rerni daje sočno i veoma ukusno jelo, koje je idealno za sve prilike, a može da se služi i toplo i hladno. Ovaj recept je nazvan po kraju gde je uzgoj juneće...

Golijski recept: potočna pastr…

Golijski recept: potočna pastrmka na žaru

Potočna pastrmka je stanovnik bistrih Golijskih potoka i reka..To je jedna od najkvalitetnijih riba, a priprema je pravi izazov za ugostitelje ovog kraja.Ako ste ljubitelj ribe i pastrmke, obavezno probajte pastrmku na žaru. Potr...

Domaći džem od drenjina - zdr…

Domaći  džem od drenjina - zdravo i ukusno

Dren je dugovečno drvo sporog rasta, postoje primerci koji su stari i po 200 godina. Raste kao žbunasta biljka ili niska stablašica visine 7-8 metara, sa zaobljenom gustom krošnjom.  Dren se još naziva: bila svibovina, drena...

Cipele kao najslađi kolačići

Cipele kao najslađi kolačići

Modni dizajner Kris Kembel doslovno pravi najslađu obuću na svetu. Kreativnošću i talentom kreira cipele koje izgledaju kao da su napravljene od čokolade i sladoleda. Sličnost sa slatkišima je ogromna, pa kupci ne prestaju da pita...

Šumadijska medena torta

Šumadijska medena torta

Šumadija, pitoma i rodna je uvek privlačila goste i turiste svojom bogatom tradicionalnom kuhinjom, jedan lep desert, sa bagrenovim medom iz šumadijskih košnica i rakijom prepečenicom  je i ova torta. Potrebno je: 10 palači...

KLIKNITE OVDE I LAJKUJTE NAS