Nacionalna kuhinja

Špikovana jagnjetina

Ledja jagnjeta, koje je bilo teško 6-7 kilograma, odvojiti od ostalih delova, tako da ostanu sama, s rebrima na obe strane u dužini 6-7 santimetara.…

Posni kuglof sa marcipanom

  Sastojci: – 300 gr margarina Posni kuglof sa marcipanomPosni kuglof sa marcipanom– 200 gr marcipana – 150 gr čećera – 500 gr brašna –…

Ečki paprikaš od šarana

Šaran je riba koju ćete pripremiti na više načina, pa ćete tako zadovoljiti vaše ukućane ukusnom, a posnom trpezom. Za fiš paprikaš je potrebno: dva…

Prijepoljski uštipci

Prijepoljski kraj spaja lepotu prirode sa lepotom koju je čovek stvaraosvojim rukama. Slapovi Sopotnice se survavaju sa litica u blizini Kamene  Gore, sela-vazdušnje banje, sa možda…

Starinski recept: šerbet torta

Ako ste ljubitelji klasične kombinacije čokolade i oraha, onda je ova starinska torta idealan slatkiš za vas, koji možete da služite u svim prilikama. Potrebno…
Pretplatite se na RSS feed

Špikovana jagnjetina

Ledja jagnjeta, koje je bilo teško 6-7 kilograma, odvojiti od ostalih delova, tako da ostanu sama, s rebrima na obe strane u dužini 6-7 santimetara. Sto grama slanine za špikovanje iseći na rezance koji mogu da udju u iglu za špik...

Rižoto sa spanaćem - ukusno i …

Zbog velike hranljive vrednosti nutricionisti savetuju da se spanać bar jednom nedeljno nađe na trpezi. POTREBNO JE:8 kašika pirinča, 200 g svežeg spanaća, 4 kašike ulja, glavica crnog luka, 200 g šampinjona, malo soli, malo bibe...

Posni kuglof sa marcipanom

  Sastojci: – 300 gr margarina Posni kuglof sa marcipanomPosni kuglof sa marcipanom– 200 gr marcipana – 150 gr čećera – 500 gr brašna – 0,7 dl vode – 1 suvi kvasac – 200 gr suvog grožđa – 100 gr seckanih oraha – 50 ...

Ečki paprikaš od šarana

Šaran je riba koju ćete pripremiti na više načina, pa ćete tako zadovoljiti vaše ukućane ukusnom, a posnom trpezom. Za fiš paprikaš je potrebno: dva srednje velika šarana (oko dva kg), kilogram i po crnog luka, čen belog luka, de...

Savršen recept za ribu u marin…

Za vreme Vaskršnjeg posta, riba je često u jelovniku, a riba iz marinata se može koristiti više dana.Količinu i vrstu ribe možete odrediti prema vašim potrebama i ukusu. Najpre treba ispržiti ribu. Ona se prži na sledeći način:Oč...

Resavska bukovača - snaga iz p…

Bukovača je gljiva koja raste na drveću i razlaže njihovo stablo. Kao bezhlorofilni organizam, kao i ljudi, uzima od zelenih organizama, dakle drveća, puno materija koje su potrebne za njen život, a koje nemaju ni ljudi. Bukovača ...

Punjene jabuke - slatkiš za sv…

Ova poslastica starije vraća u detinjstvo, a današnji mališani će biti oduševljeni ovim slatkim paketićem od jabuke, sa savršenim filom i predivnim mirisom i ukusom. Potrebno je: (za dve oosbe): 2 veće gren smit jabuke, 8 kašika...

Maslačak - čarobni cvet za zdr…

Maslačak je jedna od najdelotvorinijih  biljaka za čišćenje toksina iz našeg tela. Najbolje je za čišćenje toksina koristiti koren maslačka. Takvo delovanje maslačka na naš organizam oslobađa jetru, odnosno čisti jetru od na...

Kikindska poslastica - kolač o…

Bundeva, najčuvenija u Kikindi i okolini  je znana još kao tikva,  misirača, ali samo u ovom delu Vojvodina zovu je ludajom. Sve je krenulo još u davnoj prošlosti kada su ljudi, da bi opisali koliko je Kikinda ravna, gov...

KLIKNITE OVDE I LAJKUJTE NAS