Nacionalna kuhinja

Banatski "krompir u pleh"

U Banatu se odvajkada dobro jelo. ... Po tome je kuhinja Banata zaista jedinstvena u Srbiji, a mi vam preporučujemo "krompir u pleh". 500 g…

Cicvara - jelo iz davnina

Cicvara se  kuva odvajkada u krajevima koje naseljavaju Srbi. Najstarije recepture su zapisane još u manastirskim knjigama i u njima se cicvara priprema od brašna…

Mrvičasta pita od jabuka

Jedna od najčešćih poslastica je pita sa jabukama. Evo još jednog starinskog recepta sa fantastičan dezert koji se tradicionalno sprema, testo je takvo da se…

Zrenjaninska štrudla sa sirom

Zrenjanin je najveći grad našeg dela Banata i njegova nezvanična prestonica. Nekadašnji Veliki Bečkerek i Petrograd odlikuje se velikom izmešanošću stanovništva, pa je tako i najbolji…

Tikvice punjene pečurkama

Tikvice pružaju bezbroj kulinarskih mogućnosti, lako se pripremaju, a veoma su zdrave. Evo jednog odličnog recepta za njihovo punjenje. Potrebno je: 1,2 kg tikvica100 ml…

Vlaška pita sa grožđem

Homoljski kraj je poznat po izvanrednoj vlaškoj kuhinji. Ovo je jedan od tradicionalnih recepata domaćica iz istočne Srbije, odličan dezert. Potrebno je: 600 g kora…
Pretplatite se na RSS feed
  • 1
  • 2
  • 3

Da vam terasa bude prijatan le…

Da vam terasa bude prijatan letnji kutak

Leto je stiglo, pravo vreme za uređenje terase. Pretvorite terasu u oazu mira, u posebno mesto za opuštanje tokom letnjih meseci. Sasvim je svejedno da li se radi o terasi ili balkonu, iskoristite pametno taj otvoreni prostor. Uz ...

Kućni ljubimac: Persijska mačk…

Kućni ljubimac: Persijska mačka

Persijska mačka – je već dugo jedna od najpopularnijih vrsta mačaka. O poreklu persijske mačke postoje mnoge teorije i legende, a niko ni dan danas ne može sa sigurnošću da potvrdi odakle one potiču. Ove dugodlake mačke,mnogi poz...

Višnja - izvor zdravlja i vita…

Višnja - izvor zdravlja i vitamina

Višnje možete jesti u neograničenim količinama jer su prava riznica vitamina i minerala, a ovo kiselkasto voće ima i lekovito dejstvo Novija istraživanja potvrđuju blagotvorno dejstvo višanja čija lekovitost je u narodnoj me...

Banatski "krompir u pleh…

Banatski "krompir u pleh"

U Banatu se odvajkada dobro jelo. ... Po tome je kuhinja Banata zaista jedinstvena u Srbiji, a mi vam preporučujemo "krompir u pleh". 500 g krompira250 g slanine300 g domaće kobasice300 g ludaje1 glavica crnog luka1 šoljica piva6...

Beogradske palačinke u čokolad…

Beogradske palačinke u čokoladnom šatou

Recept za palačinke u šatou je, prema priči, sedamdesetih godina prošlog veka donela Olivera Katarina, koja je u to vreme bila udata za Miladina Šakića, tadašnjeg potpredsednika vlade grada Beograda, pa se od m...

Savršena čokoladna torta sa ma…

Savršena čokoladna torta sa malinama

Maline i čokolada! Idealan spoj! Ovo je recept za savršenu tortu u kojoj ćete apsolutno da uživate, savršen ukus! Potrebno za sos od malina:200gr malina100gr šećera2 kriške limunaza kore:6 jaja,odvojiti belanca i žumanca150gr šeć...

Cicvara - jelo iz davnina

Cicvara - jelo iz davnina

Cicvara se  kuva odvajkada u krajevima koje naseljavaju Srbi. Najstarije recepture su zapisane još u manastirskim knjigama i u njima se cicvara priprema od brašna žitarica, pre svega pšenice, ali i raži, ječma, ovsa... A od ...

Mrvičasta pita od jabuka

Mrvičasta pita od jabuka

Jedna od najčešćih poslastica je pita sa jabukama. Evo još jednog starinskog recepta sa fantastičan dezert koji se tradicionalno sprema, testo je takvo da se topi u ustima. Sastojci:za mrvičasto testo185g  šećera340g brašna1...

Savršena poslastica: ledeni ku…

Savršena poslastica: ledeni kuglof od jagoda

Iskoristite sezonu jagoda i napravite savršen dezert , koji se krajnje jednostavno priprema, oduševićete sve! Za 6 osoba: 600 g jagoda, 150 g slatke pavlake, 100 g krem-sira i 200 g šećera u prahu. Operite i očistite jagode, naj...

KLIKNITE OVDE I LAJKUJTE NAS