Hrana i piće
Gibnanica, nacionalno srpsko jelo, je neizostavno na našoj trpezi i svaka domaćica rado sprema. Ovaj recept je pripremila još 1939.godine Spasenija-Pata Marković, njen veliki kuvar je dostigao svetsku slavu.Početkom dvadesetog veka, Srbija dobija prvu ...
U selu Donje Zleginje u Župi aleksandrovačkoj, na porodičnom imanju Botunjac, nastaju vrhunska vina Botunjac, koja su neobičan spoj tradicije, ...
Kuhinja Banata je jedinstvena i tamo se oduvek dobro jelo.Banatska jela u sebi sadrže kuhinje različitih kultura i naroda koji su kroz vekove živeli ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Iako Lipovih šuma ima širom Srbije, samo na nekim lokacijama je ona medonosna. Obronci Fruške gore prednjače u medonosnim šumama. Čak i ...