Hrana i piće

 Jabuke, kruške,bundeve, kesten, šipak, dunje... sve vas ovo čeka na pijacama. Iskoristite blagodeti plodne jeseni i povrćem i voćem povećajte vitalnost organizma.Jasna Anđelković, nutricionista, savetuje…
Uprkos tome što nar ne dobija pažnju poput jabuka, pomorandži i drugih „voćnih zvezda" reč je o pravom dragulju među plodovima.Na impresivnom spisku blagotvornih sastojaka…
Pčelinjak u manastirskoj šumi na 14 hektara, idealno smešten u samoj blizini koviljskog rita, daruje proizvode kojima se raduju i monasi i brojni zaljubljenici u…
Kajsija, tako sočna i zdrava, pa je potrebno da iskoristite sve njene blagodeti, a ovaj sok je idealan za leto, naročito za mališane, koji će,…
Smokve se ubrajaju u najstarije lekovito voće. Još su egipatski lekari, 1500 godina pr. n.e., preporučivali smokve kao preventivu za mnoge bolesti. Uzgajanje smokve potiče  iz…
Lekovita biljka hajdučka trava se u našem narodu odavno , ali je malo poznato da je, po predanju, još u Trojanskom ratu ovu biljku Ahil…
Vekovima postoji i homoljski sir koji je veoma poznat i ukusan na neki sebi svojstven način. Homoljski sir se najčešće jede uz vruć kačamak, koji…
Bogata beta-karotinom i vitaminom C, dinja je idealna namirnica za leto.Od minerala  zastupljenih u dinji posebno je bitno istaći  kalijum, iako sadrži i druge minerale…
Sočnoj i slasnoj lubenici retko ko može odoleti. I dobro je da je tako, jer je reč o izuzetno  zdravom, a pritom i niskokaloričnom voću,…
Istraživanja koja su sprovedena pokazuju da je  ulje pšeničnih klica  najbogatije vitaminom E od svih ulja. Značajno je i to što u sebi sadrži u…
Boza je osvežavajuće bezalkoholno piće koje se dobija fermentacijom vodenog rastvora kukuruza - projinog brašna, šećera i kvasca. Nekada se govorilo za čoveka koji ništa…
Jabuka, koja je, kako mnogi veruju, na našu trpezu stigla pravo iz raja, nije samo simbol greha, požude i ljubavi, već i večne mladosti. Iako…
Strana 6 od 15
25/11/2013 0 comment

Ovo je najmekše meso koje se brzo peče na roštilju ili roštiljskom tiganju, preliveno belim sosom od sira jelo dobija delikatesan izgled i fantastičan ukus. Potrebno je: 1 kg svinjskih medaljona20 g maslaca150 g gorgonzole200 ml pavlake za kuvanje100 g ...

23/03/2020 0 comment

 Dobro poznati zlatarski med, poreklom sa planinskih cvetnih livada i pašnjaka, prožet je visokokvalitetnim sastojcima. S obzirom i na jačinu ...

16/09/2020 0 comment

Katarina Popović Midžina (1828. - 1902.) je bila spisateljica i autorka poznatog kuvara, objavljenog 1878. godine.Potiče iz ugledne porodice ...

07/05/2019 0 comment

Knedle sa šljivama su tradicionalan i toliko popularan kolač,da nema govora o tome da je ova poslastica zaboravljena.Potrebno je malo ...

09/09/2020 0 comment

Voćna sadnica kruške Kaluđerka je veoma stara sorta koja se uzgaja u Srbiji. Rađa krupne plodove težine 180 do 250 g. Plodovi imaju tipičan ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti

Newsletter

Budite u toku sa najnovijim vestima i informacijama na našem portalu!