fbpx

„Trstenik na Moravi“,festival koji slavi najpevaniju srpsku reku

„Trstenik na Moravi“,festival koji slavi najpevaniju srpsku reku

Manifestacija Trstenik na Moravi je letnji festival koji slavi Moravu, najopevaniju srpsku reku. Ove godine održava se od 12. do 18. avgusta.

Sadrži trku čamaca, takmičenja u plivanju, ribolovu, čorbijadu, igre na vodi. U večernjem programu održavaju se koncerti, pozorišne predstave, književne večeri, bebi maraton, karaoka takmičenje i razni programi za decu. Trka čamaca moravaca je ono što ovu manifestaciju čini posebnom. Na Moravi kod Trstenika ih voze pomoću motke. Izgleda lako, ali iziskuje hrabrost, snagu i veštinu, pa zato pobednik ove trke ponese titulu Moravskog viteza.

Podeli ovu vest

16/09/2023 0 comment

 Tradicionalni, deveti po redu, Sabor lovaca na Tari organizuje se ove godine u nedelju, 17. septembra u prostoru rasadnika Nacionalnog parka Tara na Kaluđerskim barama. Organizatori manifestacije su Opština Bajina Bašta i grad Užice, Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta i lovačka udruženja „Soko“ iz Bajine Bašte i „Užice“ iz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti