fbpx

U selu Šljivovica, sajam domaće rakije

U selu Šljivovica, sajam domaće rakije

U pauzi izeđu berbe šljiva i pečenja rakije zakazano je dvanaesto druženje na Šljivovačkoj rakijadi. U selo koje nosi „njeno“ ime – Šljivovica, poslednjeg septembarskog vikenda, pozvani su svi ljubitelji pića s kojim sve počinje i završava se.

Dvanaesti Sajam domaće rakije biće održan 28. i 29. septembra. Centralno mesto događaja je Šljivovica (porta crkve Sv. Marije Magdaline ), gde će u nedelju u 15 časova uz potpaljivanje kazana za pečenje rakije, zdravicu, i kulturno umetnički program Sajam svečano biti otvoren. Otvaranje će pratiti i izložba zdrave hrane, proizvoda seoskih majstora i rukotvorina seoskih domaćica.

Program će biti obogaćen i takmičenjem zdravičara i čauša u govornim veštinama, degustaciji i ocenjivanjem najbolje pite savijače i izložbom voćnih proizvoda (slatko, pekmez,suve šljive, sušeni proizvodi od voća...) .
Od 16 časova nastupaće pevačke grupe, kulurno umetnička društva, trubački orkestar i frulaši.

U 17 časova je proglašenje najboljih rakija „Šljivovačkog sajma domaće rakije“, dodela nagrada i degustacija. Biće proglašeno i najlepše dvorište, najuređeniji voćnjak, najlepša čobanica.

Ocenjivanje rakije vršiće komisija u sastavu: dipl. tehnolog Kosta Mihailović – predsednik i članovi dr Ivan Urošević i dipl. tehnolog Ivan Gajić.

Za ljubitelje „dobre čašice“ poziv na glavni događaj u Šljivovicu biće i degustacija najboljih rakija prošlogodišnjeg sajma, koja će biti održana u subotu 28. septembra na Kraljevom trgu na Zlatiboru od 10 do 18 časova.

Rakijada će se održati pod pokroviteljstvom opštine Čajetina a u organizaciji Sportskog centra Čajetina, TO Zlatibor, Zlatiborskog eko agrara i Mesne zajednice Šljivovica.

Za sve goste šljivovačke Rakijade obezbeđen je ručak, a za kraj programa upriličen je koncert Šekija Turkovića.

Podeli ovu vest

16/09/2023 0 comment

 Tradicionalni, deveti po redu, Sabor lovaca na Tari organizuje se ove godine u nedelju, 17. septembra u prostoru rasadnika Nacionalnog parka Tara na Kaluđerskim barama. Organizatori manifestacije su Opština Bajina Bašta i grad Užice, Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta i lovačka udruženja „Soko“ iz Bajine Bašte i „Užice“ iz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti