fbpx

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju

Velikogospojinski dani u Novom Bečeju

„Velikogospojinski dani – Gospojina 2021“ održavaju se od 26. do 29. avgusta u Novom Bečeju, a domaćini kao i svih prethodnih godina spremaju bogat sadržaj koji će tokom manifestacije upotpuniti zagarantovano dobar provod na najlepšem keju na Tisi, u varoši koja zna da dočeka i dobro ugosti.

Gospojina poslednjih godina nosi epitet porodične manifestacije, svakako ne bez razloga. Kao jedna od najvećih manifestacija u regionu, koja u Novi Bečej privuče više od 200.000 posetilaca svake godine, tradicionalno pruža bogat program za sve generacije: od pripreme kulinarskih specijaliteta i čuvenog takmičenja u spremanju najbolje riblje čorbe, začinjenog prepoznatljivim zvukom vojvođanske tambure i izbora za najbolju tamburašku bandu, daleko poznate Revije paradnih zaprega, od koje su Velikogospojinski dani i počeli i izrasli u manifestaciju kakva je danas Gospojina, prelepo ukrašenih tezgi prepunih najrazličitijih rukotvorina i štrudli u okviru uvek posećenog Etnobazara, popularne Avlije zabavlije koja svake godine ugosti i usreći mnogobrojne mališane svojim raznovrsnim i originalnim programom, do svakako najatraktivnije podmanifestacije Gospojine – Poljofesta, koji će i ove godine po 8. put okupiti poljoprivrednike iz regiona i svojim programom dokazati zašto se za samo nekoliko godina pozicionirao odmah posle Novosadskog sajma, uz naravno uvek atraktivan muzički program i koncerte u večernjim časovima na kojima godinama u nazad nastupaju najveće zvezde našeg regiona.

Pored šetnje prepoznatljivim i uvek cvetnim Tiskim kejom, blizina reke Tise koja protiče kroz sam centar Novog Bečeja pruža pravo osveženje u letnjim danima, bilo da se posetioci odluče za kupanje, vožnju čamcima i brodićima ili se prepuste gastronomskim užicima na nekoj od čardi uz ovu pitomu vojvođansku reku.

Zavičajni muzej „Glavaševa kuća“, Muzej traktora „Žeravica“ i „Kotarka“ u Novom Miloševu, blizina benediktanskog manastira Arača iz 13. veka, „Sokolca“ nekadašnjeg dvorca porodice Dunđerski, Specijalnog rezervata prirode „Slano Kopovo“, tu su da upotpune sliku o načinu života, običajima i prirodnim bogatstvima Novog Bečeja i ostalih naseljenih mesta opštine.

Geografski položaj Novog Bečeja koji ga smešta u samo srce Vojvodine, čini vrlo pristupačnim ovaj gradić na Tisi posetiocima iz Novog Sada, Kikinde, Beograda, Subotice, ali i šireg regiona, iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Rumunije. Udaljenost Novog Bečeja je samo malo više od 100 km, odnosno manje od 2 sata vožnje od Temišvara.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti