fbpx

Leskovačka "Roštiljijada" je ovogodišnji dobitnik najprestižnije nagrade u oblasti turizma "Turistički cvet"

Leskovačka "Roštiljijada" je ovogodišnji dobitnik najprestižnije nagrade u oblasti turizma "Turistički cvet"

Turistička organizacija Srbije je danas, 16.12.2021. godine, u pozorištu "Madlenianum", organizovala svečanu dodelu najprestižnije nagrade u oblasti turizma „Turistički cvet". U prisustvu Jelene Milenković Orlić, pomoćnice ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija, koja se obratila prisutnim uglednim zvanicama, zatim predstavnika strukovnih udruženja, lokalnih turističkih organizacija, obrazovnih institucija za edukaciju kadrova za potrebe turizma i mnogobrojnih predstavnika medija, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, nagradu „Turistički cvet za najbolju manifestaciju" uručila je direktoru Turističke organizacije grada Leskovca Nebojši Kociću.

koce i labovic

Nagrada „Turistički cvet" se 36. put dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, fizičkim i pravnim licima, u sledećim kategorijama: turistička organizacija; turistička manifestacija; receptivna turistička agencija; ugostiteljski objekat za smeštaj; organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Odluku o dodeli nagrada doneo je žiri kojim je predsedavao profesor Slobodan Čerović, a činili su ga novinarka RTS-a i voditeljka „Šarenice" Ana Emić, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja Ivan Trifunović, zamenica direktorke TOS-a, Vesna Zlatić, i član Upravnog odbora Turističke organizacije Srbije Aleksandra Urošević. U formiranje konačne ocene, kao šesta ocena koja se dodaje ocenama članova žirija, uključena i ocena koja se dobija na osnovu glasanja internet publike. Ove godine u konkurenciji od preko 70 kadnindata u 7 kategorija, žiri je prilikom glasanja posebnu pažnju obratio na kreativne inicijative i angažman pojedinaca i organizacija kojima je turistička ponuda Srbije bila obogaćena i istovremeno prilagođena uslovima izazvanim epidemijom virusa Korona.

„Roštiljijada" je Leskovac učinila prestonicom roštilja i označila ga kao nezaobilaznu turističku destinaciju. Epitet najbolje turističke manifestacije je i ulaznica za njeno dalje promovisanje kako u Srbiji tako i u svetu. Ova nagrada predstavlja potvrdu dosadašnjeg rada Turističke organizacije grada Leskovca, veliku čast i još veću motivaciju za dalji napredak.

Kompletna kvalitetna i dobro osmišljena organizacija i realizacija manifestacije ne bi bila moguća bez svesrdne pomoći lokalne samouprave i gradonačelnika dr sci.med. Gorana Cvetanovića.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti