fbpx

U Beogradu svetska premijera filma "Sunčanica" Nikite Mihalkova TREJLER

U Beogradu svetska premijera filma "Sunčanica" Nikite Mihalkova TREJLER

Novi film ruskog reditelja i oskarovca Nikite Mihalkova "Sunčanica" doživeće svetsku premijeru u petak 3. oktobra u beogradskom Centru Sava.
Scenario filma, pisan prema istoimenom romanu nobelovca Ivana Bunjina, gledaoce vodi u dvadesete godine prošlog veka na poluostrvo Krim, odakle se posle građanskog rata evakuiše poražena armija belih Rusa, premijeru najavljuje RTS.

Glavne uloge u filmu igraju Ruskinja Viktorija Solovjova i naš glumac Miloš Biković. Na premijeri se očekuje veliki broj glumaca iz celog sveta, reditelja i državnih zvaničnika.

"U ovom filmu je drugačije nego u 'Varljivom suncu', rat je završen, izgubljen, tek predstoje tridesete, čedrtesete godine sa svim posledicama. Bela armija se povlači i na poslednjoj obali oni razmišljaju kad nema pucnjave, više niko nikoga ne ubija, ne masakrira ne urezuje zvezde u telo. Postavlja se pitanje kako i zašto se sve to desilo, koji su uzroci ubijanja", rekao je Mihalkov u intervjuu RTS-u.

Srpsku prestonicu je, kaže, za premijeru izabrao kao rođendan svog filma, koji se slavi kako kaže s prijateljima u Beogradu, a ne u Briselu.

"Kada se film prvi put prikazuje, to za gledaoca postaje dan rodjenja filma. A rođendan se slavi sa prijateljima, i zato u Beogradu, a ne u Briselu. Zvao sam mnogo ljudi. Emir Kusturica je rekao da će doći. Moji glumci bi trebalo da budu tamo. Kao što rekoh, to će biti dan rođenja filma i pozivam sve svoje prijatelje. Drago mi je što nijedan od njih, ukoliko, naravno, nije negde na snimanju, nije rekao da neće doći", rekao je Mihalkov.

U ovom trenutku nema informacije u koliko sati je premijera "Sunčanice" u Sava Centru, kao ni da li će se i po kojoj ceni prodavati ulaznice.

 

Medije

Podeli ovu vest

31/07/2014 0 comment

Na lokalitetu Caričin grad, kod Lebana, na jugu Srbije, arheolozi su pronašli očuvane kosti šest pustinjskih kamila. Fragmenti kostiju kamile nađeni su i tokom ranijih iskopavanja, ali ovog puta su nađene očuvane kosti. Viši naučni saradnik Arheološkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti Vujadin Ivanišević rekao je za "Politiku" da ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti