fbpx

Jahorina u novu zimu sa SnowFactory sistemom osnježavanja -ponovo prvi na Balkanu!

Jahorina u novu zimu sa SnowFactory sistemom osnježavanja -ponovo prvi na Balkanu!

Direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić, prethodnih dana boravio je u Italiji gdje se sastao sa Erikom Gumererom direktorom najpoznatije svjetske kompanije za proizvodnju snijega, TechnoAlpin. Razlog ovog sastanka je potpisivanje ugovora o izgradnji sistema za osnježavanje na ski stazi Prača, radi se konkretno o stazama 6 i 6b. U novoj zimskoj sezoni pomenute ski staze će dobiti sistem osnježavanja sa novoizgrađenom vodoakumulacijom (jezerom za vještačko osnježavanje) kapaciteta 30.000 kubnih metara.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je izjavio:"Nastavljamo sa investicijama na Jahorini, upotpunjujemo našu ponudu i želimo da ove zime ponudimo skijašima najbolje. U okviru novih investicija na Jahorini značajno nadogađujemo sistem za osnježavanje, zahvaljujući velikoj podršci koju imamo od strane Vlade RS, premijera Radovana Viškovića i našeg resornog ministra, Nedeljka Ćorića. Uz izgradnju sistema za osnježavanje na ski stazi Prača, prvi na Balkanu nabavljamo SnowFactory najmoderniji sistem osnježavanja koji vrši proizvodnju vještačkog snijega pod svim uslovima, bez obzira na temperaturu vazduha. SnowFactory sistem vještačkog osnježavanja će gostima Jahorine dati dodatnu, maksimalnu, sigirnost u snijeg tokom cijele zimske sezone."

SnowFactory sistem za osnježavanje veliki je iskorak u svijetu skijanja, radi se o inovativnoj tehnologiji za pravljenje snijega vrhunskog kvaliteta bez obzira na temperaturu zraka. SnowFactory je namjenjen i funkcionište kao idealna dopuna tradicionalnom sistemu vještačkog osnježavanja uz pomoć kojeg je moguća prozivodnja vještačkog snijega 24/7. U zavisnosti od kapaciteta, SnowFactory sistem se kreće od mobilnih verzija do velikih projekata koji proizvode i do 1.000 kubinh metara snijega dnevno.

OC JAHORINA DLJ

Podeli ovu vest

Turistička Organizacija Republike Srpske TORS

Turistička Organizacija Republike Srpske TORS

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti