fbpx

Srbija ubedljiva u Velsu, ORLOVI pobedili za novi početak!

Srbija ubedljiva u Velsu, ORLOVI pobedili za novi početak!

Kraj meča u Kardifu, Srbija bila znatno bolji rival i na kraju slavila sa 3-0! Đorđević 'načeo' Velšane, prednost duplirao Kolarov pravim evrogolom sa tridesetak metara, da bi u drugom poluvremenu Marković postigao i treći gol.

Utakmica u Kardifu je počela, a podsetimo, reprezentacija Srbije je baš protiv Velsa u dosadašnjem toku kvalifikacija ostavila najbolji utisak, trijumfom na novosadskom ''Karađorđu'' rezultatom 6:1.

FEJSA

Kao i u petak protiv Hrvatske, treći minut igre je ponovo u znaku Lazara Markovića. Ovog puta nije bio prekršaj za penal, već sjajna šansa za napadača Benfike. Posle greške odbrane domaćih, Fejsa je lepo uposlio Markovića, koji sa nekih 14 metara, iskosa sa leve strane, loše zahvata loptu i šalje je iznad prečke...
Ali, već u osmom minutu gol - Filip Đorđević, 0:1!

Odlična akcija našeg tima, Marković je upislio Kolarova na levoj strani, usledio je odličan centaršut za Đuričića, čiji šut glavom golman Majhil odbija, ali samo do Filipa Đorđevića, koji iz neposredne blizine pogađa mrežu!

Srbija mnogo konkretnija u dosadašnjem toku meča,. U 13. minutu nova šansa, ovog puta za Tadića, posle prekida, ali lopta na putu ka golu pogađa Baneta Ivanovića i odlazi pored gola.

Deset minuta kasnije,nova opasnost pred golom Velšana. Posle kornera sa desne strane, Ivanović je šutirao glavom, ali šalje loptu pored gola.

Tek u narednim minutima videli smo i prve nešto ozbiljnije pretnje pred golom Stojkovića, u jednoj situaciji ni naš golman nije najbolje reagovao posle centaršuta, ali je na pravom mestu bio Nastasić i otklonio opasnost.

Međutim, Srbija ubrzo ponovo preuzima inicijativu. U 36. minutu stopostotna prilika za Fejsu, posle greške domaćih i odlične asistencije Markovića.
Golman Majhil je tada odbranio Fejsin udarac, ali samo minut kasnije savladao ga je Kolarov - 0:2!
Gol koji će sigurno ući u konkurenciju za jedan od najlepših u kvalifikacijama. Prihvatio je loptu Kolarov na nekih tridesetak metara od protivničkog gola, Velšani su mu ostavili dosta prostora, pa je njihov golman samo pogledom mogao da isprati projektil srpskog reprezentativca.

Početkom drugog poluvremena, prvi ozbiljniji pokušaj videli smo od strane domaćih, u 52. minutu, kada je Remzi sa nekih 18 metara šutirao pored gola.
Uzvratio je Radovanović dva minuta kasnije, ali takođe bez uspeha.

Ipak, njegov pokušaj bio je samo najava onoga što sledi u 55. minutu! Marković - 0:3!
Tadić je nešto više komplikovao u kaznenom prostoru Velšana, ali odbrabna domaćčih je bila veoma statična, pa na kraju lopta dolazi do Lazara Markovića, koji sa nekih 13 metara pogađa bliži ugao, iskosa sa leve strane.

A onda, priliku za aplauze konačno dobijaju i domaći navijači, ne zbog gola, već zbog ulaska u igru Gereta Bejla! Ceo stadion je ustao da pozdravi najskupljeg svetskog fudbalera i novog člana Reala. Bejl je u 58. minutu zamenio Kinga...

I već u 62. minutu Stojković je na ozbiljnim iskušenjima. Snažan udarac Bejla sa dvedesetak metara, odbijena lopta ponovo dolazi do njega, sledi još jedan pokušaj, ali srećom po Stojkovića, završava zamalo pored leve stative.

Nedugo zatim, prva izmena i u našem timu. Radovanovića je zamenio Luka Milivojević.
Naredni period meča nije doneo nova uzbuđenja, izuzev jednog opasnog prodora Belamija po levoj strani, kada nije uspeo da pronađe Bejla u kaznenom prostoru ''Orlova''.
U finišu meča, Bejl ponovo pokazuje svoje kvalitete. Slobodan udarac sa tridesetak metara izveo je majstorski, lopta je imala nezgodnu pitanju, ali je Stojković ipak uspeo da odbrani...

Vels: Majhil, Ganter, Metjuz, Gabidon, Dejvis, Ledli, King (Bejl od 58.), Remzi, Krofts, Belami, Vouks.

Srbija: Stojković, Biševac, Nastasić, Ivanović, Kolarov, Radovanović (Milivojević od 67.), Fejsa (Petrović od 90.), Đuričić, Tadić (Krstičić od 87.), Đorđević, Marković.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti