fbpx

Kapiten crno-belih: fudbal je najteži sport

Kapiten crno-belih: fudbal je najteži sport

Fudbal se smatra najvažnijom sporednom stvari na svetu. No, pored popularnosti i zabavnog karaktera koji ima, fudbal je jedan od najtežih sportova na svetu.

Kapiten Patizana i jedan od trenutno najboljih fudbalera u Srbiji, Saša Ilić tačno zna koliko je fudbal težak sport i koliko treninzi mogu biti fizički zahtevni, naporni i teški.

Očigledno je da imate izuzetno veliki nivo samopouzdanja. Da li ste tako rođeni ili ste postali takvi?

- Nisam rođen sa ovim nivoom samopouzdanja već je to nešto što se razvilo u meni tokom karijere. To je proizašlo iz toga što sam uvek verovao u sebe, znao sam koliko vredim i koliko se trošim da bih došao ovde gde jesam - rekao je Ilić na početku razgovora.

Da li ste ikada imali sumnje ili strahove u vezi sa svojom karijerom?

- Svaki sportista sigurno ima strahove u vezi sa svojom karijerom jer se boji povreda i sličnog što može da mu ugrozi karijeru. Što se tiče sumnji, nikada nisam sumnjao u sebe jer sam znao da jedino teškim radom mogu ostvariti svoje snove, tako da se od prvih koraka u petlićima pa do današnjih dana maksimalno angažujem, treniram i odričem jer je to jedini i pravi put.

Koliko je važna priprema?

- Treninzi su naporni, pogotovo u fazi priprema, kada se trenira dva puta dnevno neverovatno jakim tempom, ali od tog perioda zavisi fizička pripremljenost igrača za narednu sezonu pa je to nešto što je neophodno. Pored domaćih takmičenja tu su i evropska takmičenja kada su napori posebno izraženi zbog kvaliteta protivnika pa je najbitnije da se ekipa maksimalno spremi da bi mogla da odgovori na sve izazove.

Šta biste mogli da izdvojite kao najveću prekretnicu u svojoj karijeri?

- Sigurno je da je to prelazak u prvi tim Partizana kod trenera Ljubiše Tumbakovića koji ima najveće zasluge za moju karijeru. Njemu dugujem mnogo toga jer je insistirao na tome da se priključim treninzima prvog tima dok sam još bio omladinac.

Da li je vaš sport najteži na svetu?

- Da, fudbal je definitivno jedan od najtežih sportova.

Zašto mislite tako? Šta ga čini najtežim?

- Pre svega zato što podrazumeva svakodnevna odricanja, naporne treninge, maksimalnu posvećenost i angažovanost... Ko to ne shvati na pravi način i ne bude spreman na sve ovo ima minimalne šanse da postane vrhunski igrač.

Kako izgledaju najzahtevniji treninzi koji su neophodni da se pripremite za utakmicu?

- Priprema za utakmicu, kao i treninzi pred istu su veoma bitni. Najviše pažnje pred samu utakmicu se posvećuje taktici, a treninzi su obično jednomt dnevno tokom sezone. Najvažniji treninzi su u periodu bazičnih priprema gde se telo najviše troši jer su trenizi veoma naporni, uključuju veoma veliki fizički napor i trošenje, ali to je nešto od čega ti zavisi cela sezona. Ti treninzi podrazumevaju da se istrči nekoliko desetina kilometara, potom vežbe izdržljivosti pa zbog toga nije prazna fraza da su nam tada noge najteže jer svakako jesu.

Pretpostavljamo da vaša koža trpi veliki stres od svih tih treninga. Koji su najveći izvori stresa?

- Fudbal je veoma zahtevan sport, moramo da treniramo svaki dan i naravno utakmice su, takođe, veliki izazov. Moramo da treniramo i igramo nezavisno od sunca, visokih ili niskih temperatura, kiše ili vetra, a sve to može učiniti kožu

Stoga, da, imam osetljivu kožu ali, kao što vidite, nisam osetljiv muškarac. I znam kome da se obratim za negu moje kože, ekspertima - brendu Gillette koji je lansirao novi Gillette® Fusion® ProGlideTM Silver Touch, jedan od najprodavanijih brijača na svetu koji je odlična opcija za muškarce sa osetljivom kožom. Ovaj dermatološki ispitan sistem brijanja predstavlja značajan napredak performansi brijanja i omogućava najnežnije brijanje, čak i za muškarce sa osetljivom kožom - zaključio je kapiten prvaka Srbije.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti