fbpx

Kosidba na Stolu, takmičenje čuvara tradicije

Kosidba na Stolu, takmičenje čuvara tradicije

Turistička organizacija „Bor“, pod pokroviteljstvom grada Bora i uz tehničku podršku Centra za kulturu grada Bora, organizuje manifestaciju „Kosidba na Stolu“ u ponedeljak, 07. avgusta 2023. godine, sa početkom u 09:00 časova.

Na manifestaciji će biti organizovano individualno takmičenje prijavljenih kosača, košenjem parcele livadske trave na tradicionalan način u neposrednoj okolini Planinarskog doma.

Pravo učešća na manifestacije „Kosidba na Stolu“ imaju svi punoletni učesnici koji se prijave i dođu na takmičenje sa potrebnom opremom za košenje.

Na takmičenju je dozvoljeno korišćenje standardne kose ili kose kovanice standardnih dimenzija.

 Program:

– Od 09-09:45 -pripreme za takmičenje;

– Početak takmičenja je u 10:00 časova.

– Nakon završetka takmičenja, članovi žirija, pristupaju bodovanja takmičara po unapred propisanim kriterijumima i proglašavaju pobednike kosidbe.

– Manifestacija se u

 

Podeli ovu vest

16/10/2023 0 comment

„Zajedno prepoznajemo, zajedno se borimo, zajedno pobeđujemo“, poruka je akcije koju je povodom Međunarodnog meseca borbe protiv karcinoma dojke, organizovalo JP „Gold gondola Zlatibor“, u subotu, 14. oktobra na Torniku. Gold gondola je, u saradnji sa užičkim Savetovalištem „Jefimija“, Srpskim forumom protiv raka dojke „Evropa Dona Srbija“ ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti