fbpx

Sve je spremno za 45. BEMUS - muzički spektakl od 12.oktobra

Sve je spremno za 45. BEMUS - muzički spektakl od 12.oktobra

Beogradske muzičke svečanosti 45. po redu, održaće se od 12. do 21.oktobra u najvećim salama u Beogradu uz učešće uglednih srpskih i inostranih muzičara.

Na sajtu Jugokoncerta, izvršnog producenta Bemusa saopšten je program ovogodišnjeg festivala koji će svečano biti otvoren u subotu, 12. oktobra u Sava Centru muzičkim spektaklom u čast 200. godišnjice rođenja kompozitora Đuzepa Verdija (1813-1901), čiji jubilej se ove godine slavi u celom svetu.

Verdijev "Rekvijem" izvešće združenim snagama Hor i Simfonijski orkestar RTS, Hor Obilić AKUD Branko Krsmanović, Orkestar Fakulteta muzičke umetnosti, Akademski ženski hor Collegium Musicum, solisti Ajle Asoni, sopran, Nataša Jović-Trivić, mecosopran, Marcel Reijans, tenor i Luciano Batinić, bas, svi pod dirigentskom upravom Bojana Suđića.

Narednog dana u Atrijumu Narodnog muzeja koncert će održati Hor Bazelskih dečaka sa dirigentom Markusom Teutšbajnom. Na programu je vokalna muzika Alesandra Skarlatija, Jozefa Svidera, Hajnriha Šica, Franca Šuberta, Johana Sebastijana Baha, Antona Bruknera, Sezara Franka, Volfganga Amadeusa Mocarta, Orlanda di Lasa.

U ponedeljak, 14. oktobra u Kolarčevoj zadužbini solistički resital imaće ugledni pijanista i pedagog Aleksandar Šandorov. Na programu koncerta su klavirska dela Johanesa Bramsa, Igora Stravinskog, Sergeja Prokofjeva i Alberta Hinastere.

U utorak, 15. oktobra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu srpsku premijeru imaće opera akademika Isidore Zzebeljan "Dve glave i devojka" po libretu Borislava Čičovačkog. Režiju i scenografiju uradio je Ran Artur Braun, kostimograf je Angelina Atlagić.
Operu će izvesti Žebeljan Orkestar pod dirgentskom upravom Premila Petrovića, solisti Ajle Asonji, sopran, Aneta Ilić, sopran, Piotr Prošera, tenor, Ivan Ludlov, bariton i narator Nikola Đuričko.

U Kolarčevoj zadužbini u sredu, 16. oktobra nastupiće Ansambl Metamorfozis koji čine Saša Mirković, viola, Stanko Madić, violina i Aleksandar Radulović, vibrafon.
U četvrtak, 17. oktobra u Beogradskom dramskom pozorištu nastupiće Ansambl Studio 6, narednog dana u Kolarčevoj zaduzbini proslavljena violončelistkinja Ksenija Janković i pijanista Nenad Lečić.

Premijere kompozicija nove generacije evropskih kompozitora za kamerni vokalni ansambl Beogradski kamerni hor su u subotu, 19. oktobra u Atrijumu Narodnog muzeja kada će u Kolarčevoj zadužbini koncert održati Prvo beogardsko pevačko društvo sa dirigentom Svetlanom Vilić.

Zatvaranje Bemusa je u ponedeljak, 21.oktobra u Kolarčevoj zadužbini a nastupiće francuski ansambl Les Musiciens Du Louvre.

 

Podeli ovu vest

27/11/2014 0 comment

Izložba zaostavštine patrijarha Pavla "Svedočim, samo..." otvorena je danas u Muzeju Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Beogradu, povodom stogodišnjice rođenja i pet godina od smrti tog verskog poglavara. Patrijarh srpski Irinej rekao je otvarajući izložbu, da je patrijarh Pavle bio običan čovek, ali ne po mislima, duhu, stvaralaštvu i služenju ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti