fbpx

"Samac u braku" - novi kadrovi serije u živopisnim Sremskim Karlovcima

"Samac u braku" - novi kadrovi serije u živopisnim Sremskim Karlovcima

Poput zamrznutog kadra nekog romantičnog klasika, vreme u Sremskim Karlovcima čini se da - stoji. Nazire se isti onaj duh opevan u pesmama Branka Radičevića, koji je slavio gradić na Dunavu, u podnožju Fruške gore.

Patrijaršijski dvor, Karlovačka gimnazija, Magistrat, česma Četiri lava, Kapela mira, Saborna i Rimokatolička crkva, verno čuvaju sećanje na prohujala vremena. Zato, kada prave film ili seriju o epohi, naši reditelji retko zaobilaze živopisne Sremske Karlovce.
Nije ih zabišla ni ekipa na čelu sa Ivanom Stefanovićem, koja je proteklih dana ovde snimala seriju "Samac u braku", koja će se na proleće emitovati na TV Prva. Osim gotovo autentične lokacije, i miholjsko leto išlo im je na ruku.

- Nije lako naći mesto za snimanje "epohe", jer su gradovi uglavnom promenili izgled. Ali, s Karlovcima je drugačije. Nismo morali da ih "prerušavamo", jer su sačuvali stari šmek - rekao nam je Stefanović, pre nego što je počeo da "izdaje naredbe".

Ekipa "Košutnjak filma", koja ekranizuje istoimeno delo spisateljice Milice Jakovljević Mir Jam, pobrinula se da se duh tridesetih sasvim vrati. Kostimi su se složili uz oldtajmere, koji su na ovom setu takođe igrali važne role.

U odnosu na prethodna tri ekranizovana dela Mir Jam, koja je režirao Zdravko Šotra, osveženje je donela nova glumačka podela. Glavne uloge pripale su Brankici Sebastijanović i Milošu Bikoviću, koji igraju Ljiljanu i Radmila. Da priča ovog ljubavnog para nije sasvim obična uverili smo se na snimanju prvog planiranog kadra tog dana.
Mladi supružnici su krenuli na izlet do manastira, sa Ljiljaninom prijateljicom Jelkom. Da gošća nije toliko brbljiva, tišina bi bila apsolutni vladar u ovom društvu. Ljiljana i Radmilo ne razgovaraju međusobno, ne gledaju se, ne smeju, ne pokazuju nijedan znak ljubavi.
- Njihov brak je samo slovo na papiru. Ljiljana je u njega ušla iz inata, kako bi se osvetila Momčilu. Napustila je rodni Beograd i došla u Karlovce, palanku u kojoj je advokat Radmilo važio za najpoželjnijeg neženju, a bio je ludo zaljubljen baš u Ljiljanu. Kada mu ona prve bračne noći prizna da ga ne voli, on je uvređen i povređen. Moli je, ipak, da bar tri meseca glume da su u braku, kako bi pronašao objašnjenje za čaršiju uvek gladnu abrova - otkriva nam Brankica, koja tumači glavnu žensku ulogu.

samac u braku unutrasnja 1

U nju se, da stvar bude komplikovanija, zaljubljuje Radmilov komšija Ika, student zanesenjak. I njega smo upoznali tog snimajućeg dana. Nagovorio je prijatelje da na izletu prate Radmila i Ljiljanu, kako bi uživao u lepoti svoje simpatije:

- Ika se odmah zablenuo u novo lice u palanci i načisto je pobenavio. On je za nju klinac, ali se nada da ljubav može postati obostrana. Prati je, špijunira... Kada komšinica Dara počne da mu šalje pisma potpisujući se kao Ljiljana, Ika će se ponadati da mu se sreća osmehnula - otkriva nam Nikola Ranđelović, koji igra Iku, objašnjavajući da mu se ova priča čini kao starija verzija "Velikog Brata", jer su sve čaršijske oči uprte u bračni život Ljiljane i Radmila.

Baš na ovom izletu, koji ćete gledati u šestoj (od osam) epizodi, nešto će se promeniti u odnosu glavnih junaka. Ljiljana će nešto shvatiti, nešto zbog čega se Radmilo više neće osećati kao samac u braku...

LIK brbljive Jelke, koju tumači Milena Živanović, unosi dinamiku u melodramu. Ona je žena ispred svog vremena. Slobodna, slobodoumna, raskalašna, i još kockarka:
- Naprosto - rođena je u pogrešno vreme. U suštini je prilično nesrećna, ali to krije osmehom. Trudi se da u svakoj čorbi bude mirođija, a zapravo pokušava da pronađe sebe u koordinantnom sistemu - priča Milena.

Podeli ovu vest

11/01/2016 0 comment

Srpska pravoslavna Crkva danas obeležava dan posvećen Svetim 14.000 mladenaca Vitlejemskim. Kako mu mudraci sa Istoka nisu javili ko je taj novorođeni Car, Irod naredi da se u Vitlejemu i okolini pobiju sva deca do dve godine starosti. Vojnici su decu sekli, razbijali o kamenje, davili i gnječili nogama. Ovo bi godinu dana po rođenju Hristovom. ...

15/04/2024 0 comment

Manifestacija koja se održava od 16. do 19. aprila u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put ...

15/04/2024 0 comment

Manastir Stara Pavlica nalazi se na stenovitom brežuljku desne obale reke Ibar u neposrednoj blizini Nove Pavlice. Prošlost ovog spomenika je malo ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

18/04/2024 0 comment

Narodna nošnja u zlatiborskim selima je u pogledu osnovnih karakteristika veoma srodna sa nošnjama jugozapadne Srbije, koja zajedno sa nošnjom ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti