fbpx

Šumadijski šampanjac "ALEKSANDROVIĆ" za novogodišnju zdravicu

Šumadijski  šampanjac "ALEKSANDROVIĆ" za novogodišnju zdravicu

Jedna od najboljih vinarija u Srbiji,koja u mestu Vinča kod Topole ima podrum i proizvodnju vrhunskih vina, je prva koja je još pre nekoliko godina proizvela šampanjac po  tehnologiji čuvene fransuske vinske kuće "Fransoa Domal".Svake godine na desetine hiljada litara ovog izuzetnog penušavog vina odavde ide na tržište Srbije i celog sveta.

Za svako kvalitetno, a pogotovo vrhunsko vino, od koga se i pravi šampanjac potrebno je puno para, znanja, ali i – sreće, kaže g.din Božidar  Aleksandrović. Treba, najpre uložiti veliki novac u podizanje vinograda sa najkvalitetnijim sortama grožđa. Sačekati ih da rode, a i kada dođu do ruke, da plod bude po svim zahtevima struke i nauke.

Gospodin Aleksandrović i njegovi saradnici su proizveli prvi i pravi šampanjac iz Šumadije,a prepoznatljivost i posebnost domaćih sorti grožđa je prisutna i u ovom vrhunskom piću.

Na 18-om Internacionalnom takmičenju najboljih vina od sorte Chardonnay, prvi srpski šampanjac Trijumf iz Vinarije Aleksandrović osvojio je bronzanu medalju.

Chardonnay du Monde® održano je u Burgundiji, vinskom regionu u Francuskoj gde se proizvode najkvalitetnija vina i kao takvo zauzima posebno mesto u okvirima svetskih ocenjivanja vina.

Jedini iz Srbije, takmičili  su se u konkurenciji od 914 vina iz 38 zemalja. Ocenjivanje je propratilo 300 svetski priznatih stručnjaka. Tri godine rada i ulaganja u prvi srpski šampanjac, u saradnji sa Enološkim institutom iz Šampanje doveli do prve internacionalne medalje.

Šampanjac Trijumf je već u prvim mesecima prisustva na domaćem i inostranom tržištu već zauzeo vodeće mesto u kategoriji penušavih vina, a ovo priznanje nam daje motiv da i dalje sa ponosnom predstavljamo krunu naše proizvodnje, vrhunac uspeha srpskog vinarstva.

Neka u novogodišnjoj noći poleti čep šampanjca ALEKSNDROVIĆ ,a zdravica uz nejlepše želje biće posebna uz srpski šampanjac!

 

Podeli ovu vest

09/07/2018 0 comment

Manastir Lepenac, čija je gradnja počela krajem 14.veka, sagradio je Despot Stefan Lazarević najumniji srpski vladar tog vremena,  a izgradnja se odvijala u dva navrata. Predanja kažu, da je Stefan, dok je njegov otac car Lazar zidao crkvu Lazaricu u Kruševcu,svakog dana po jedna kola kamena ostavljao u Lepencu i tako sebi izgradio ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti