fbpx

Zima u selu Koštunići

Zima u selu Koštunići

Na južnim padinama Suvobora, nadomak Rajca, Ravne gore, Rudnika i Maljena - smestili su se Koštunići. U selu velike ekološke vrednosti, jabuke, šljive i maline su izvanrednog ukusa, a posebnog kvaliteta su šumski plodovi i lekovito bilje.

Život i veru, preporod i budućnost Koštunićima je doneo Jovan Čeković, kome sada i ovde ne treba pominjati zvanja i funkcije koje će neki večito pamtiti, a drugi vremenom zaboraviti. Ono što se mora spomenuti je njegova odanost svom selu, njegova želja i bezgranična upornost da svom rodnom mestu vrati živost i plemenitu dušu srpskog seljaka, da unapredi tradicionalne vrednosti Koštunića ugradnjom novih a čistih tehnologija u savremenu ekonomiju i proizvodnju.

G.din Čeković je čovek ogromne energije, znanja, kreativnosti, pa i inata ako treba, da ono što je naumio i uradi!

Smeštaj gostiju obezbeđen je u seoskim vajatima, živopisnim drvenim kućicama, apartmanskog tipa koje imaju podno grejanje i luksuzno kupatilo, kao i TV prijemnik. Domaćin će vas dočekati s ponudom potpuno biološke hrane u domaćoj proizvodnji – rakija šljivovica, prirodni sokovi , pekmez, slatko, med, sir i kajmak.

Plemenito drvo spolja i unutra. Velika gostinska soba sa stolovima za sedenje i divanjenje, drvene klupe prekrivene tkanicama, drvene police na zidovima sa posuđem od keramike. Sve u vajatu miriše na dom, pravi dom. Toplo je i ušuškano, neveliko a udobno, intimno za osamu i dovoljno otvoreno za druženje.

Smeštaj gostiju obezbeđen je u seoskim Čardacima, živopisnim drvenim kućicama, apartmanskog tipa koje imaju podno grejanje i luksuzno kupatilo, kao i TV prijemnik. Domaćin će vas dočekati s ponudom potpuno biološke hrane u domaćoj proizvodnji – rakija šljivovica, prirodni sokovi, pekmez, slatko, med, sir i kajmak.

etno selo kostunici zima 1

Etno selo krase i deset neobičnih, dvokrevetnih okruglih soba nastalih od kaca koje su se nekada upotrebljavale za voće. Svaka "kaca" poseduje sopstveno, potpuno opremljeno kupatilo. Naselje se nalazi pored jezera i oivičeno je mirisnom šumom.

kostunici jezero zima

Uz samo jezero, koje je podzidano kamenom, nalazi se restoran KUĆA SRPSKIH DOMAĆINA sa 150 mesta i otvorenom terasom od 80 mesta.

Restoran pruža veliku ponudu specijaliteta ispod sača, kao i specijaliteta od ribe, a u zimskom periodu i uživanje pored kamina.

kostunici hrana

Etno restoran je jedinstven po autentičnom ambijentu enterijera – toplota drveta i mnoštvo detalja čine ga izuzetnim a tradicionalno prepoznatljivim.

Uživaćete u starim jelima srpske kuhinje, poput kupusa iz zemljanog lonca, proje, gibanice, kačamak. Tu su litrići, čokanjčići, čuture, zemljani čančići za kiselo mleko – ambijent koji ima ukus i miris minulih vremena.

Kako da stignete u Koštuniće?

Ukoliko putujete iz Beograda Ibarskom magistralom, najbrži put vam je preko Rajca.

Ukoliko putujete iz Beograda Ibarskom magistralom, najbolji put vam je preko Gornjeg Milanovca i Takova.

Iz Gornjeg Milanovca pratite put za Takovo, i tim putem vozite sve do Brezne i posle 3km skrenite desno. Taj put vas vodi direktno u Koštuniće.

Iz Čačka pratite put za Pranjane i posle toga Leušiće, i nakon 3km skrenite levo. Taj put vas vodi direktno u Koštuniće.

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

15/04/2024 0 comment

Podno planine Ozren, na blizu 1.500 metara nadmorske visine, svilo je svoje gnezdo Tičije polje. Ovo mesto, 12 kilometara udaljeno od Brodareva, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti