fbpx

Zlatibor prima u goste 100 Obrenovčana

Zlatibor prima u goste 100 Obrenovčana

Na inicijativu Udruženja građana "Složno u nevolji" a u saradnji sa Crvenim krstom, opština Čajetina, Udruženje hotelijera i Turistička organizacija Zlatibor organizovali su besplatan sedmodnevni boravak na Zlatiboru za 100 Obrenovčana.

Na Zlatibor je stigla prva grupa od 70 Obrenovčana koji su smešteni u hotele Palisad, Mona, u odmaralište Ratko Mitrović i vilu Žunić, a sutra dolazi još 30 gostiju.

Direktor hotela Palisad Vojkan Janjić kaže za Tanjug da su u ovom hotelu od prog dana smeštene dve porodice iz Obrenovca, a da je hotel pored brige o evakuisanima, svo vreme spremao i obroke za volontere i spasioce, kao i za ugroženo stanovništvo u Zlatiborskom okrugu.
Obrenovčani koji su danas doputovali na Zlatibor izražavaju veliku zahvalnost Zlatiborcima.

Prija im što su došli na ovu planinu da bar na trenutak zaborave na sve što su proživeli oni i njihova deca, ali mnogi ističu da ne znaju gde će posle Zlatibora, jer im je u poplavama sve uništeno i nemaju gde da se vrate, rekao je Janjić.

Zamenik predsednika opštine Čajetina i direktor TO Zlatibor Arsen Đurić rekao je za Tanjug da je ova opština od samog početka uključena u pružanje pomoći najugroženijim područjima.

"Pored devet tona nafte i novčanih sredstava koja su upućena susednim opštinama Požega, Kosjerić i Bajina Bašta, Šamcu u Republici Srpskoj poslat je kamion sa osnovnim životnim namirnicama, a u Obrenovac kamion vode", rekao je Đurić.

On je istakao da je dolazak porodica iz Obrenovca na Zlatibor jedan od načina da ljudi lakše prebrode katastrofu koja ih je zadesila,kao i da bar sedam dana izađu iz kolektivnih centara.

Opština Čajetina nastaviće i u narednom periodu sa pružanjem pomoći područjima ugroženim od poplava, naglašava Đurić.(Tanjug)

Podeli ovu vest

26/04/2023 0 comment

Nedaleko od Valjeva nalazi se selo Brankovina, koje je tokom devetnaestog veka steklo svoju slavu, kroz dramatične događaje tog vremena. Zato ga, s ...

03/05/2023 0 comment

Prve goste Mataruška Banja primila je još krajem 19.veka. Od tada do danas bila je domaćin i onima kojima je trebalo lečenje ali i onima kojima je ...

13/05/2023 0 comment

Selo Vlakča nalazi se podno planine Rudnik, na dvadeset petom kilometru od Kragujevca i na dvanaest kilometara od Topole. Geografski je centar ...

05/05/2023 0 comment

Prelepu Đerdapsku klisuru nazivaju samoniklom botaničkom baštom. Koliko je to područje zanimljivo za botaničare svedoči i podatak da je Josif Pančić ...

22/05/2023 0 comment

Letnja sezona na Kopaoniku počinje u drugoj polovini juna. Turistički centar Kopaonik tokom letnje sezone pruža idealne uslove za aktivan i pasivan ...

23/05/2023 0 comment

Dok prilazite slapovima reke Sopotnice, ništa ne upućuje na to kakvo prirodno blago ćete videti. Dok se krećete uzanim makadamski putem, kojim se ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti