fbpx

Predstavljen master plan izgradnje ski centra Manjača

Predstavljen master plan izgradnje ski centra Manjača

Master plan strategije i izgradnje ski centra na Manjači, predstavljen je danas, 17. avgusta, u parohijskom domu Crkvi Uspenja Svete Bogorodice u Stričićima. Plan izgradnje ski centra predstavio je direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić, a događaju su prisustvovali ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić, predjsednik nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član predsjedništva BIH Milorad Dodik, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, kao i ostali zvaničnici Republike Srpske.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić, rekao je: "Predstavili smo projekat izgradnje ski centra Manjača čija je ukupna vrijednost 53,36 miliona KM. Riječ je o izgradnji skijaške infrastrukture ali i izgradnji zabavnih sadržaja kao što su tjubing staza, avantura park, dječije igralište, ZipLine, i drugi zanimljivi sadržaji. Na pomenutom lokalitetu planirana je izgradnja šestosjedne žičare ukupne visinske razlike 264m, dužine 1.000m i kapaciteta 3.000 skijaša, koju će pratiti dvije ski staze dužine okvirno 2.500m. Ski staze će u potpunosti biti pokrivene sistemom vještačkog osnježavanja uz koje je u planu i izgradnja vještačke vodoakumulacije odnosno jezera. Vidim veliki potencijal i zbog dobrog geostrateškog položaja – udaljenost grada Banja Luka je na samo 25 km, aerodrom je takođe u neposrednoj blizini i ono što je jako bitno je orijentacija ka sjeverozapadu što je pogodno za funkcionisanje ski centra."

Izgradnjom ski centra se pokreće veliki zamajac privrede, privleče se investitori i stvaraju nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane. U planu je zapošljavanje najmanje 100 ljudi. Cilj ovog projekta je uvezivanje Jahorine, Igrišta i Manjače – da sva tri centra imaju jednu ski kartu kojom će biti dodatno obogaćena turistička ponuda Republike Srpske.
„Krećemo od nule sa izgradnjom, imamo odličan projekat, biraćemo najuspješnije iz svakog segmenta i imamo šansu da budemo najbolji. Zajedno sa svojim timom radili smo na razvoju Skijališta Srbije, ski centara u Kini i Turskoj i imamo dosta iskustva. Već smo krenuli sa radovima na izgradnji ski centra Igrišta kojim ćemo uz Manjaču i Jahorinu znatno unaprijediti turističku pondu Republike Srpske. Imamo ogroman prirodni potrenicjal koji treba adekvatno iskoristiti a za Republiku Srpsku ćemo dati svoj maksimum i upotijebiti svo znanje stečeno kroz dosadašnje bogato iskustvo. Veliku zahvalnost dugujem srpskom članu predsjedništva Miloradu Dodiku, Vladi RS kao i predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću sa kojima zajednički radimo sa velikim entuzijazmom, jer od samog početka imamo veliku podršku koju opravdavamo veoma uspješnim rezultatima," dodao je Ljevnaić.

Podeli ovu vest

Turistička Organizacija Republike Srpske TORS

Turistička Organizacija Republike Srpske TORS

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti