fbpx

Kopaonik već spreman za zimsku sezonu, Rusi dolaze

Kopaonik već spreman za zimsku sezonu, Rusi dolaze

Kopaonik srpski zimski skijaški centar, spreman je za ovogodišnju sezonu, a za pojedine termine više nema mesta u hotelima!

Uveliko je u toku izgradnja najmodernijih šestosednih žičara sa haubom na lokacijama Gvozdac i Krčmar na Kopaoniku. To je novost koja raduje sve skijaše. Na ovoj planini je prošlogodišnja sezona trajala 138 dana, najduže na Balkanu, jer je samo ovaj zimski centar sve vreme imao snežne staze. Kopaonik je kompletno pokriven veštačkim sistemom za osnežavanje, što je spaslo prošlogodišnju sezonu i „prodalo" 125.000 skijaških karata.

Kao i prošle godine, još u avgustu je počela prodaja zimskih aranžmana. Zahvaljujući popustu od 15 odsto, koji je važio do 15. septembra, tek poneko mesto u hotelima može da se nađe u periodu od Svetog Nikole do Svetog Jovana.

- Rani buking je rekordan, kao i prošle godine - kaže Nikola Avram, direktor „MK Mauntin rizorta". - Srpski turisti sve ranije razmišljaju o skijanju, pa gotovo da nema mesta od Svetog Nikole do Nove godine. Poneko mesto može da se nađe u „Konacima" za „Ski-opening", koji je zakazan od 4. do 7. decembra.

Kopaonik je zabeležio i povećanje stranih turista od sedam odsto. Reč je o ruskim gostima. Avram kaže da ove godine očekuje još veći broj „baćuški" na skijama.

- Ruski gosti vole „Grand", kao i Crnogorci - kaže Avram.- Srpski turisti obično „okupiraju" u „Konake", a porodice „Anđelu". Slovencima je „Anđela" omiljena. Cene su iste kao lane, a najveće interesovanje vlada za januarski raspust i Sretenje.

Najjeftinije je zimovanje u „konacima", gde najam apartmana za dvoje košta od 45 evra u novembru i martu, a najskuplje u „Grandu", gde polupansion košta 69 evra po osobi u predsezoni, a najskuplje za Novu godinu, kada je 165 evra.

OTVARANjE SEZONE

PRVI „Ski-opening" organizovan je 2010. godine po ugledu na evropske ski centre, a sada je jedan od najpopularnijih događaja tokom zime. Paket od četiri dana tri noćenja na bazi polupansiona tokom „Ski openinga" košta 219 evra u hotelu „Grand" i 165 evra u „Anđeli". Gosti „MK Mauntin rizort" dobijaju gratis ski-pas.

Podeli ovu vest

21/11/2021 0 comment

Kondi Nast Traveler je Srbiju okarakterisao kao spoj tradicionalnog i modernog, stavljajući akcenat na izuzetnu gastronomsku ponudu naše zemlje. ...

12/01/2022 0 comment

Na jugozapadu Srbije, u centralnom delu opštine Priboj, na zaravni iznad desne obale reke Lim, nalazi se jedno od značajnijih banjskih ...

20/01/2022 0 comment

“Naš Salaš” se nalazi u salaškom naselju Gradina, 5 kilometara od Sombora, pored biciklističke staze“Panonski put mira” i u blizini Velikog bačkog ...

04/01/2022 0 comment

Predivan pogled i očuvana priroda učiniće da vam ipresivan prizor sa vidikovaca na Tari ostane duboko u sećanju. Se nalazi u Zvezdi. Do ovog ...

11/01/2022 0 comment

Na Zlataru je danas počela sezona skijanja, a u funkciji je i ski lift u okviru skijališta Briježđa. Prethodnih dana sneg iz drugih delova opštine ...

13/01/2022 0 comment

U Novom Sadu sutra će, 13. januara, svečano biti otvorena godina titule Evropske prestonica kulture i to u okviru programskog luka Doček, sa kojim su ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti