fbpx

Kočićev zbor na Manjači

Kočićev zbor na Manjači

Ovogodišnji "Kočićev zbor", koji će u Banjaluci i na Manjači biti održan od 26. do 28. avgusta, sastojaće se od dana istine, slobode i otadžbine, te povezivati tradiciju i suštinu.

Prvog dana "Kočićevog zbora" 26. avgusta u Parku Petar Kočić biće dodijeljena nagrada "Zmijanjče", dok su popodnevni časovi rezervisani za satiru, po kojoj je Kočić i bio poznat.
U večernjim satima na trgu Krajine u Banja Luci biće održan koncert rok grupe Bijelo Dugme.

Naredna dva dana, 27. i 28. avgusta, manifestacija će se održavati na Manjači, gdje će grad imati svoj autentičan šator, odnosno zborište.

Subota je zamišljena kao dan za porodicu, kada će biti organizovana radionica zmijanjskog veza i modna revija, a biće i dijeljene knjige prisutnima, te održano druženje sa književnicima, kao i radionica kuvanja. U nedjelju u Stričićima od 9.00 časova biće služena liturgija, u 12.00 časova, položeni vijenci i održana svečana litija, a nakon toga će biti organizovane sportske igre.

kocicev zbor

Podeli ovu vest

Turistička Organizacija Republike Srpske TORS

Turistička Organizacija Republike Srpske TORS

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti