fbpx

Prepoznatljiv ukus - vrhunska vina Podrum ''Radovanović''

Prepoznatljiv ukus - vrhunska vina Podrum ''Radovanović''

Podrum Radovanović, smešten u Krnjevu, moderan je vinski podrum koji stremi ka izuzetnosti i jedinstvenosti.Vina Radovanović služe se i nalaze na meniju mnogih ambasada,dobitnici su brojnih medalja i nagrada za kvalitet.

Velika ljubav prema vinu i iskrena želja da se nastavi duga porodična tradicija dovela je konačno 1990. godine do sadnje Rajnskog Rizlinga na obnovljenom dedinom vinogradu. Tu počinje istorija zvana Podrum Radovanović.

Danas, sa oko 22 hektara vinograda i 25 ha kooperacije, proizvodnjom od oko 200 000 boca godišnje, modernom opremljenošću, mladim timom saradnika, brojnim nagradama i priznanjima za vrhunski kvalitet vina kako na stranim tako i domaćim takmičenjima, za Podrum Radovanović se može slobodno reći da suvereno vlada srpskim tržištem vina. Na osunčanim padinama Šumadije, u mestu Krnjevu, sa očuvanog i iznegovanog dedinog vinograda, 1990. godine nastaje prva srpska privatna vinarija, Podrum Radovanović, sadnjom rajnskog rizlinga.

RADOVANOVIC VINOGRAD

Krenuvši iz porodične kuće sa skromnom proizvodnjom vina, čuveni srpski enolog i tehnolog Miodrag Radovanović , kao spoj dugogodišnje porodične tradicije i iskustva stečenog na poziciji menadžera proizvodnje u Navipovom podrumu, započinje istoriju malog Podruma Radovanović.
Kontinuirano ulaganje u proizvodne kapacitete kao i praćenje inovacija, doveli su do toga da Podrum Radovanović svake godine ima tendenciju rasta, kako u proizvodnji tako i u prodaji. Danas, Podrum Radovanović godišnje proizvede oko 200 000 boca vina. Svojom opremljenošću, obimom poseda, stručnjacima i umešnošću, ne zaostaje za svetski poznatim vinarijama iz Francuske, Španije, Italije.
Osim dugogodišnje dominacije na srpskom tržištu, Podrum Radovanović poslednjih godina sve više postaje i izvozno orijentisan ka atraktivnim tržištima Evrope a u planu su i nastupi na tržištima Azije i Amerike.

Sve je to propraćeno mnogobrojnim nagradama i priznanjima na raznim evropskim i svetskim takmičenjima i sajmovima kao rezultat dugogodišnjeg stremljenja ka savršenstvu i jedinstvenosti naših vina.
Podrum Radovanović postaje sinonim za vrhunski Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Rose...

Rajnski rizling

Nastao kao rezultat brižljivog odabira groždja, nege vina i umešnosti Miodraga Radovanovića za spojem tradicije i iskustva sa savremenim trendovima u oblasti vinarstva. Široka paleta intenzivnih citrusnih aroma dominira ovim vinom. Daje pun, zaokružen ukus. Fino izbalansirana kiselost daje mu pitkost, svežinu i mogućnost da dobro sazreva.

Chardonnay

Aroma je istančana, delikatna. Miks mirisa jabuke, limuna, breskve sa primesama tropskog voća. Vrlo pitko vino, puno, zaokružen ukus sa finim kiselinama, uz izvesnu dozu voćne slasti.

Sauvignon Blanc

Kompleksna aroma se postiže kupažiranjem Sauvignon Blanc-a sa dva lokaliteta. Vrlo izražena aroma sa cvetnim karakterom na početku impresije, nastavlja se sa naglašenim aromama tropskog voća kao i herbalnim tonovima na kraju impresije. Puno vino, sa prijatnim kiselinama koje mu pojačavaju svežinu.

Cabernet Sauvignon

Sorta Cabernet Sauvignon koju neguje Podrum Radovanović je u isti mah divlja i nežna, robusna i elegantna.Dok raste, loza upija specifičnost šumadijske zemlje i sunca.

Cabernet Sauvignon Barrique

Nakon sazrevanja u različitim baricima, američke i srpske hrastovine, miris Cabernet-a može se opisati kao kompleksan, gde je izražena aroma zelene papričice obogaćena aromama crvenog, bobičastog voća sa primesama vanile, pržene kafe i listova duvana, mekših tanina. Puno, dobro izbalansirano vino, oslikava lepotu i varijetet šumadijskog podneblja.

Cabernet Sauvignon Réserve

Cabernet Sauvignon Réserve je rezultat odličnog poznavanja enologije i posvećenosti vinara kreiranju novih vrsta vina. Ovo vrhunsko vino idealno spaja karakteristike loze sa njenim voćnim strukturama i najbolje buradi od hrastovog drveta koje je odabrao Miodrag Radovanović. U njima ovo vino, uz dosta pažnje, nege i ljubavi, sazreva i formira se u sjajan buke. Vrhunsko crveno vino sa geografskim poreklom.

 

Podeli ovu vest

17/04/2013 0 comment

 Dijetolozi su ustanovili da testenina ne deblja i da je njena dosadašnja loša reputacija nezaslužena. Testenina ima najniži nivo masnoća – do 0,3% ukoliko je pripremljena bez jaja ili 2,4% sa jajima. Za višak kalorija najčešće su odgovorni  ...

29/05/2021 0 comment

Umbrija ima peruđine, Salcburg mocart kugle, a Vojvodina svilene bombone. Dve radionice u Bačkoj prednjače u izradi ovih malih jestivih umetničkih ...

11/06/2021 0 comment

Gastronomska ponuda Ljubovije je bogata i raznovrsna. U ovom gradu je poznat Gastro festival , koji postoji duže od jedne decenije i zauzima ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

16/05/2021 0 comment

Za zovu kažu da je jedna od najlekovitijih biljaka na svetu, jer sadrži velike količine flavonoida, karotena i vitamina C. Njeni cvetovi se beru kada ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti