fbpx

Đoković: Vraćam se sledeće godine. Rafa je bio previše dobar

Đoković: Vraćam se sledeće godine. Rafa je bio previše dobar

Najbolji svetski teniser Novak Djoković rekao je posle poraza od Rafaela Nadala u finalu US opena da je Španac zaslužio da osvoji trofej jer je pružio sjajnu partiju.

"Čestitam Rafi i njegovom timu, bio je previše dobar. Zaslužio je da osvoji ovaj trofej. Kada dodje španska kraljica da vas gleda, onda 'kapa dole'. Velika privilegija je boriti se za ovaj trofej. Vraćam se sledeće godine, hvala navijačima na podršci", kazao je Djoković odmah posle meča.

Španski teniser finalni duel rešio je u svoju korist posle četiri seta - 6:2, 3:6, 6:4, 6:1.

"Ovo je sve vrlo emotivno za mene. Svi u mom timu znaju koliko mi je ovaj meč značio. Uvek je poseban osećaj igrati protiv Novaka. Niko ne može da podigne moj nivo igre kao on. Čestitam ti Novače, neverovatan si igrač. Siguran sam da ćeš karijeru završiti kao jedan od najboljih tenisera u istoriji", poručio je Španac.

Njemu je ovo bila 13. gren slem titula u karijeri, čime je došao na treće mesto "večne" liste, iza Rodžera Federera (17) i Pita Samprasa (14).

Nadal i Djoković su se uoči početka finalnog meča na Flešing Medousu slikali sa legendarnim Rodom Lejverom.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti