fbpx

Tipsarevć pobedio za veliki trijumf Srbije! Orlovi u finalu Dejvis kupa!

Tipsarevć pobedio za veliki trijumf Srbije! Orlovi u finalu Dejvis kupa!

Oriolo se u beogradskoj Areni uz zvuke „Marša na Drinu" pred sam kraj i poslednji,pobednički gem Janka Tipsarevića ! Uz podršku srpskog tima i navijača,posle današnje sjajne pobede Novaka Đokovića u duelu sa Raonićem, Janko je odlično motivisan,u fantastičnoj igri savladao Pospišila i odveo našu selekciju u finale.

Prvi set osvojio je Janko nakon taj-brejka sa 7:6(3) posle velike borbe za 79 minuta, a drugi daleko lakše sa 6:2. Nastavio je Tipsa sa fantastičnom igrom i u trećem setu, nije hteo da ostavi ni gram nade rivalu da može do preokreta. Na svoj servis je izgubio sam jedan poen do finiša ove deonice, a šansu da slomi Pospišila dočekao je u četvrtom gemu i prvu brejk loptu pretvorio je u 4:1.

Kada se činilo da je sve gotovo, pošto je servirao za pobedu i finale pri rezultatu 5:3, Kanađanin je odlučio da produži borbu pošto je prvi put oduzeo servis Janku. Kada je izgledalo da je sve gotovo, Tipsarević je trebalo "samo" da sevira za pobedu, Pospišil je stigao do prve brejk lopte na meču. I iskoristio je! Najlošiji gem Tipsarevića u meču.Tek u petoj meč lopti, na Pospišilov servis, 7:6 Tipsarević je ostvario toliko željeni trijumf za Srbiju, nema kraja sreći našeg igrača, u zadivljujućem preokretu, kada je kanadjanin u "bekerovskom" padu hteo da odigra volej i osujeti našeg reprezentativca, na kraju velika pobeda!Tri dobijena seta, pred domaćom publikom i zbog činjenice da je Pospišil uspeo da spase pre pobede 4 meč lopte, ova pobeda je bila dramatična i velika. Tipsarević je na kraju publici rekao: Mnogo vam hvala, ovo je jedan od najvažnijih trenutaka u mojoj karijeri, hvala mojim prijateljima iz tima!"

Kao pre tri godine protiv Štepaneka, sa fantastičnim paralelama, Janko je briljirao pred samu završnicu, u Areni je zavladala opšta euforija i nadigrao je naš teniser Pospišila 7:6!

Serbia Canada Davis Cup Tennis.JPEG-02bbf

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti