fbpx

Srbija - Finska 3:0, Orlovi u osmini finala!

Srbija - Finska 3:0, Orlovi u osmini finala!

Kada je Holandija savladala Sloveniju, odbojkaši Srbije su znali da moraju da osvoje makar dva seta protiv Finske da se ne bi oprostili od titule već u prvoj fazi Evropskog prvenstva.

Puleni Igora Kolakovića su pokazali da mogu da se nose sa pritiskom - predvođeni Nikolom Kovačevićem, koji je upisao 16 poena, uz gotovo perfektnu realizaciju napada (14 od 15), „orlovi" su slavili sa 3:0.

Fincima je za utehu ostala prva pozicija u grupi C, mada ni Srbi nisu loše prošli - u osmini finala se sastaju sa skromnom Danskom, a u četvrtfinalu ih čeka Belgija, koja je u derbiju savladala Italiju sa 3:2 i prigrabila 1. mesto grupe A.

"Izuzetno mi je drago što smo došli do važne pobede, koja nas je odvela do 2. pozicije u grupi. Takođe, srećan sam što smo na pritisak koji nosimo kao prvaci Evrope odreagovali na pravi način. Znamo da Danci nisu vrh evropske odbojke, ali moramo da ih poštujemo", istakao je Kolaković.

Osminu finala, osim Belgije i Finske, preskaču i Francuska (jedina osvojila svih devet bodova) i Nemačka.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti