fbpx

Beogradski " Okoberfest "

Beogradski  " Okoberfest "

Beograd je ovog meseca  domaćin drugog Internacionalnog festivala piva „Oktober fest 2013". Uz prezentaciju pivarskih kompanija posetitelji festivala će uživati i u najkvalitetnijem pivu, roštilju, a sve to uz učešće zabavnih, muzičkih etno-grupa.

Festival organizuje restoran "Dobar znak" i kako su istakli cilj organizacije jednog ovakvog događaja je da se ljubiteljima piva predstave najznačajniji proizvođači piva, a u okviru zabave će uživati uz akustičnu svirku svakog četvrtka I petka.Festival traje do 24.oktobra.

Ovaj festival se organizuje po drugi put u Beogradu I utisci posetioca su veoma pozitivni. Naš cilj je da gosti uživaju u odličnom pivu i bavarskoj kuhinji, kaže Drago Dobrilović, organizator festivala.

Cilj održavanja "Oktober festa" u Beogradu je da dočara atmosferu tradicionalne nemačke kulture i mentaliteta, a kako su istakli organizatori, to je prilika i za druženje i uspostavljanje novih kontakata u opuštenoj atmosferi, uz bavarsku kuhinju i pivo.

Prošla nedelja u Minhenu je bila posebna, završio se Oktobar Fest I sve ono što on donosi. Ove godine je na Oktobar Festu popijeno oko 6.9 miliona litara piva i pojedeno 111 bikova. Festival je posetilo 6.5 miliona ljudi.

Festival je poznat po plavokosim Nemicama koje su maskote ovog festivala. Širom sveta poznato je da ove dame imaju specifičnu sposobnost nošenja piva do svojih mušterija, koje u jednoj ruci nose i po četiri velike litarske krigle.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti