fbpx

Delfini Radničkog potopili Pro Reko

Delfini Radničkog potopili Pro Reko

Vaterpolisti Radničkog savladali su ekipu Pro Reka, rezultatom 12:10 i to u fantastičnoj atmosferi bazena u Soriju, na kom italijanski gigant nije izgubio više od sedam godina u evropskim takmičenjima

Kragujevčani su u ovaj meč ušli oslaljeni neigranjem Slavka Gaka, kome je u poslednjoj četvrtini meča sa Budvom pukla bubna opna, pa će morati da pauzira narednih petnaestak dana.

Dobre odbrane, na čelu sa sjajno raspoloženim golmanima, odolevale su protivničkim napadima, pa je prvi gol viđen tek u petom minutu, kada je Figari nije oprostio svojim čuvarima što su ga ostavili samog. Već u sledećem napadu Burić je doneo izjednačenje Kragujevčanima, a potpuni preokret doneo je Aleksandar Ćirić, golom iz kontre posle dobre asistencije Ivana Basare – 2:1.

Posle dva minuta igre u drugoj četvrtini Radnički je imao i najveću prednost od dva gola, zahvaljujući pogotku Damira Burića (3:1), ali su Italijani ipak uspeli da izjednače, preko Madaraša sa igračem više i Đorđetija iz peterca – 3:3.

Tada su na scenu stupile novajlije pod kapicom Radničkom, Majkl Rozental i Ivan Basara, koji su ponovo vratili svoj tim na „plus dva" (5:3). Italijani su još jednom uspeli da priđu na gol zaostatka, preko Đorđetija, ali se Zloković postarao da Radnički ipak na odmor ode sa dva gola „viška" – 6:4.

Italijani su odlično započeli drugo poluvreme i serijom 3:0, u kojoj su dva gola dali sa igračem više i jedan iz peterca, stigli do preokreta, ali se nisu predavali Jovovićevi puleni. Izjednačenje je doneo Boris Zloković, a vođstvo, koje nisu ispuštali do kraja meča, Kragujevčanima je vratio Ivan Basara (8:7).

Sjajna vaterpolo predstava nastavila se i u poslednjoj deonici. Maestralnim golovima Borisa Zlokovića i Aleksandra Ćirića, Radnički je stigao do maksimalnih „plus tri" (10:7), ali ni tu nije bio kraj. Reko je preko Figliolija i Aikardija uspeo da ponovo priđe na „minus jedan" (10:9), a onda je kapiten Filip Filipović preuzeo odgovornost. Dva puta je vraćao svoj tim na dva gola prednosti, a kada je Joković promašio peterac, minut pre kraja, sve je bilo rešeno.

Trener Radničkog, Dejan Jovović bio je prezadovoljan pobedom.

- I pre utakmice sam rekao da sazrevamo kroz utakmice sa ovakvim rivalima. Uspeli smo da zadržimo disciplinu. I pored nekih grešaka koje su normalne na velikim utakmicama, nismo padali. Evidentno je da Reko ima 13 igrača koji igraju i da je teško držati ritam, pogotovo kada smo imali igrača manje u rotaciji zbog izostanka Gaka. Drago mi je da su mladi igrači koji su došli shvatili našu ideju i filozofiju. Moram da istaknem da bez obzira na veliku pobedu nismo završili turnir, jer će mlada ekipa Mladosti pokušati da nas iznenadi – rekao je Jovović.

Pro Reko – Radnički 10:12 (1:2, 3:4, 3:2, 3:4)

Sori – Gradski bazen. Gledalaca: 1.200. Sudije: Margeta (Slovenija) i Buk (Španija). Peterci: Pro Reko2(2) Radnički 1(1). Igrač više: Pro Reko 11(5) Radnički 10(4). Dva igrača više: Radnički 1(1).

PRO REKO: Tempesti, Ivović, Madaraš 1, Figlioli 2, Joković, Felugo 1, Đakopo, Janović 1, Figari 1, Đorđeti 3, Aikardi 1, Gito, Pastorino. Trener: Tempestini.

RADNIČKI: Radić, Burić 2, Rozental 1, Korolija, Miličić, Ćirić 2, Basara 2, Zloković 3, F. Filipović 2, D. Marković, Đ. Filipović, Stivens. Trener: Jovović.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti