fbpx

Orlovi pobedili za budućnost ! Srbija-Makedonija 5:1

Orlovi pobedili za budućnost ! Srbija-Makedonija 5:1

ORLOVI MAKEDONIJA UNUTRASNJA 2

Fudbalski reprezentativac Srbije Dušan Basta izjavio je da je njegova ekipa ubedljivom pobedom nad Makedonijom na najlepši način završila kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i da je pred nacionalnim timom lepa budućnost.

"Nismo ih potcenili, ušli smo jako motivisani jer nam je bila želja da na najlepši način završimo kvalifikacije. Jako dobra utakmica i jako bitna pobeda koja će nam značiti na psihološkom planu da u sledeći ciklus udjemo s pozitivnom energijom", rekao je Basta posle utakmice s Makedonijom u Jagodini.

Srbija je u utorak u meču bez rezultatskog značaja pobedila Makedoniju sa 5:1, u poslednjoj utakmici Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

ORLOVI MAKEDONIJA UNUTRASNJA 1

Basta, strelac jednog pogotka i trostruki asistent na toj utakmici, ocenio je da reprezentacija Srbije igra dobro i pametno, na rezultat.

Kapiten "orlova" Branislav Ivanović kazao je da je Srbija drugačija ekipa nego na početku kvalifikacija i da ne sme sada da stane.

"Od prvog minuta smo pristupili na pravi način i tada rezultat ne može da izostane. Moramo da budemo svesni utakmice kada je igramo, kvalifikacije su dugačke, dve godine i moramo da budemo vrhunski koncentrisani. Sada je kasno, drugačije je kada se drži rezultatska tenzija, a drugačije kada te svi otpišu", kazao je Ivanović.

Njegov zamenik na mestu kapitena Aleksandar Kolarov naveo je da njegova ekipa jednu i po utakmicu nije odigrala kako treba i da je to skupo koštalo, ali da ne treba gledati unazad.

"Uvek nam na kraju fali jedna utakmica, jedna i po, da imamo neke ozbiljnije šanse. Ostaje žal, izgubiti od Belgije nije strašno, ali smo tada pali, 3:0 smo izgubili, a da smo kod njih dobili, sigurno je da bi bilo drugačije. Teško je ne otići na Svetsko prvenstvo, ali naša realnost su kvalifikacije za evropsko", rekao je Kolarov.

Vezista Nemanja Matić kazao je da je siguran da će srpski tim u narednom periodu važiti za jedan od najboljih u Evropi.

"Mlada smo ekipa, trebalo nam je vremena da se uigramo. U poslednjih nekoliko utakmica smo zaista pokazali pravo lice i da Srbija ima kvalitet za budućnost. U narednom periodu, siguran sam, važićemo za jednu od boljih evropskih reprezentacija", kazao je Matić.

Reprezentacija Srbije će biti bez takmičarskih utakmica do septembra sledeće godine kada će početi kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti