fbpx

SPORT KLUB 2 - direktno: BARSELONA-PARTIZAN 21:00

SPORT KLUB 2 - direktno: BARSELONA-PARTIZAN 21:00

Partizan gostuje u "Blau Grani", dvorani u kojoj je samo jednom u dosadašnjih osam mečeva slavio (u sezoni 1987-88).

Katalonci su tokom leta doveli pet novih igrača - Boštjana Nahbara, Maceja Lampea, Džejkoba Pulena, Džoa Dorsija i Kostasa Papanikolaua i neuigranost bi mogao da bude jedan od aduta crno-belih.

Partizan je poslednji put na gostovanju u Evroligi slavio u novembru 2011. protiv Emporio Armanija (69:65), dok je španski velikan u Evroligi pobedio u 12 od prethodnih 13 duela regularnog dela sezone na svom terenu.

Ekipa iz Humske je prošle godine odigrala dva neizvesna duela sa Barselonom i oba puta nesrećno su poraženi. Trener Duško Vujošević se nada da će njegov tim i u četvrtak biti na potrebnom nivou da se ravnopravno nosi sa jačim rivalom.

- Rasterećeni smo i bez rezultatskog imperativa. Jedino što moramo da pružimo je maksimum. Barselona još nije u punoj formi, nedostaje im nekoliko igrača, ali kvalitetno su popunjeni na svim pozicijama. Imaju sve što je potrebno jednom velikom klubu - rekao je Vujošević.

Trener Katalonaca Ćavi Paskval izuzetno ceni Beograđane.

- Znamo da je Partizan mlad, talentovan tim, koji ima kapacitet da iznenadi svakoga. Imaju jak karakter, znaju da se takmiče, solidna su ekipa. Međutim, mi želimo da odemo što je moguće dalje u Evroligi. Ovo je početak sezone i još smo „mali zeleni". Nismo još na pravom nivou svih 40 minuta, ima mnogo stvari koje moramo da poboljšamo – istakao je Paskval.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti