fbpx

Prvi maraton u Kragujevcu! Promoter, proslavljeni strelac Stevan Pletikosić!

Prvi maraton u Kragujevcu! Promoter, proslavljeni strelac Stevan Pletikosić!

Prvi " Kragujevački maraton" biće održan u nedelju 20.oktobra ,pod pokroviteljstvom Skupštine grada Kragujevca, u okviru Oktobarskih svečanosti.

Mnogi gradovi u Srbiji već imaju tradiciju održavanja maratona, tako da su iz TKK Maraton odlučili da se sa ovakvom sportskom manifestacijom započne i u srcu Šumadije, jer je ovaj vid takmičenja prilika da se okupi veliki broj sportista,rekreativaca,dece ,kao i da se promoviše sportski duh Kragujevca kao važnog mesta brojnih sportskih okupljanja.
Predvidjeno je,da pored polumaratonske, bude održana i "trka zadovoljstva" ,kao i dečja trka.

Promoter prvog maratona u gradu na Lepenici je proslavljeni srpski reprezentativac u streljaštvu Stevan Pletikosić,jedan od najuspeštnijih sportista Kragujevca i Srbije,učesnik pet Olimpijskih igara i osvajač brojnih medalja na evropskim i svetskim takmičenjima.
Staza maratona je duga 4 kruga, odnosno 21,1 km!JKP "Parking servis" obaveštava, da će u periodu održavanja maratona biti zabranjen stacionarni saobraćaj u ulicama gde je odredjena maršuta ove šumadijske trke.

kragujevacki maraton unutrasnja

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti