fbpx

Šumadijski delfini za istoriju! VK Radnički u Ligi šampiona!

Šumadijski delfini za istoriju! VK Radnički u Ligi šampiona!

Uprkos porazu od Vuljagmenija – 6:5, u revanš meču treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona, odigranom danas u Grčkoj, vaterpolisti Radničkog Kon Tiki plasirali su se u najelitnije evropsko takmičenje, zahvaljujući ubedljivoj pobedi koju su ostvarili u Kragujevcu (11:5).

Šumadinci su tako doživeli prvi poraz tek u dvadesetom meču na evropskoj sceni, ali su ipak uspeli da ispune prvi ovosezonski cilj – ulazak u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, što je veliki uspeh s obzirom na to da klub igra tek svoju drugu sezonu.
Kragujevčani su dobro otvorili utakmicu, pogocima Borisa Zlokovića i Filipa Filipovića kraj prve četvrtine dočekali su sa vođstvom 2:1, a potom im se pridružio i Slavko Gak, pa su na poluvreme otišli sa dva gola „viška" – 3:1.

Međutim, usledio je pad u igri izabranika Dejana Jovovića, što je grčki tim iskoristio i stigao do ključnog preokreta – 5:4. U poslednjoj deonici po jednom su bili precizni Filipović i Milonakis.

Po dva gola dali su Slavko Gak i Filip Filipović, kao i Milonakis i Afrodakis na drugoj strani, dok su se po jednom u strelce upisali centar Radničkog Boris Zloković i igrači grčkog tima Tigkas i Guvis.

Radnički će igrati u grupi B Lige šampiona, gde će mu rivali biti Galatasaraj (Turska), Špandau (Nemačka), Breša (Italija), Partizan i Oradea (Rumunija).

Vuljagmeni – Radnički 6:5 (1:2, 0:1, 4:1, 1:1)
Vuljagmeni – Sudije: Tajlan (Turska) i Kaputi (Italija).
VULJAGMENI: Calkanis, Milonakis 2, Krisospatis, Guvis 1, Elmisan, Kulireakis, Afrodakis 2, Karuncos, Velonias, Miralis, Tigkas 1, Masmandis, Zerdevas.
RADNIČKI: Radić, Burić, B. Popović, Vuksanović, Gak 2, Miličić, Ćirić, Rozental, Zloković 1, F. Filipović 2, Marković, Đ. Filipović, S. Popović.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti