fbpx

Marinović: Spremni dočekujemo Bešiktaš!

Marinović: Spremni dočekujemo Bešiktaš!

Na istom poprištu, u kragujevačkoj hali Jezero, razvijaju se dva sasvim različita toka takmičenja u regularnom delu ABA lige i Evrokupa.

Kragujevčani su u nedelju doživeli prvi poraz na domaćem terenu u ovoj sezoni. Posle četiri trijumfa, po dva u oba takmičenja, poklekli su pred Budućnošću. Tako sada imaju skor 3-4 na Jadranu, pred teško gostovanje Cedeviti (17. novembra) i još teži okršaj sa Partizanom, sedam dana kasnije u prestonici Šumadije.

Sa druge strane, Šumadinci u Evrokupu imaju nanizane tri pobede pred dva vezana susreta u Kragujevcu. U goste najpre dolazi Bešiktaš iz Turske 13. novembra, a nedelju dana potom i Panionios iz Grčke. Sa trenutnim učinkom i eventualni duplim uspehom, gotovo izvesno bi bilo da će Radnički i posle 18. decembra, kada završava prva faza Evrokupa, ostati na evropskim borilištima.

No, to je svakako lakše analizirati "na papiru", nego što je izvodljivo u praksi. Šumadinci zato svu svoju pažnju sada usmeravaju samo na turskog predstavnika. Biće to derbi petog kola u grupi H, sudar dve najboljeplasirane ekipe. Okršaj je zakazan za sredu 13. novembar od 18 časova.

Kao i uoči dolaska ruskog Spartaka, šef stručnog štaba Radničkog Miroslav Muta Nikolić ima samo reči najdubljeg respekta za narednog suparnika.

Nikolić: Bešiktaš je najjača ekipa u ovoj grupi. Višestruko su skuplji sastav, njihovi uslovi rada su neuporedivo povoljniji, ali borićemo se koliko možemo sa takvim rivalom. Imamo dva dana posle ABA lige da se pripremimo za tursku ekipu. Bešiktaš je prvi put naš gost, čast nam je, a daćemo sve od sebe da igramo ravnopravnu igru.

Jednako rezonuje i kapiten Radničkog Marko Marinović. Nema nikakvu dilemu da je Bešiktaš apsolutni favorit, ali predočava da on i saigrači upravo u tome pronalaze silnu motivaciju da izađu na megdan.

Marinović: Utakmica protiv Bešiktaša nam je jedna od važnijih za prolazak u drugi krug Evrokupa. Dolazi nam dobra, skupa ekipa. Prošle godine su igrali u Evroligi, ove su u Evrokupu. Najbolji su u našoj grupi, to se unapred znalo, a vidi se i posle četiri kola. Imaju dosta internacionalaca. Oni su u top četiri turske lige, biće mnogo teško pobediti ih. Ali, već smo napravili veliko iznenađenje pobedom nad Spartakom, pa se nećemo predati ni Bešiktašu.

Koliko su trijumfalne partije protiv Bizonsa, Spartaka i Neptunasa poželjne za ponavljanje u ključnim elementima, toliko su bitne i pouke iz poslednjeg kola ABA lige i kraha igre u drugom delu susreta sa Podgoričanima.

Marinović: Jesu za nama teška putovanja, ali to nije alibi. I oni su putovali, tako je to u ovom takmičenju. Zbog pada koncentracije u odbrani odigrali smo dva potpuno različita poluvremena protiv Budućnosti. U prvom smo dominirali, mislim da smo odlično odigrali, pa smo tada primili svega 29 poena. U drugom smo imali pad, nismo ponovili ono što smo dobro radili u prvom delu. Primili smo čak 57 poena, a to ne sme da nam se događa. Par puta smo na domaćem terenu bili u sličnoj situaciji, ali smo uspeli da saberemo i pobedimo u tim utakmicama. Ako želimo da pobeđujemo kući, ne smemo da primamo toliko poena. Razočaran sam, iskreno, nismo smeli da izgubimo ovako. Težak nam je raspored, a opet moramo u ABA ligi da tražimo neki brejk na strani da bismo ispravili ovo što smo uradili u Jezeru. Nas je tu toliko koliko nas ima, 10-12 igrača, ali nema kukanja, to je - što je. Potrudićemo se da igramo što bolje, a prva prilika za popravni je već u sredu, protiv Bešiktaša.

Inače, na poziv Košarkaškog kluba Radnički, pozivu da prisustvuje utakmici Radnički-Bešiktaš odazvao se ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj. Uz njega, meč će pratiti i osoblje ambasade.

Sem što će gostujući sastav nastupiti uz najavljenu podršku zvaničnika države, oko domaćina susreta je u toku "pregrupisavanje" navijačkih snaga za podršku Šumadincima. Serija uspeha u Evropi pobudila je još veće interesovanje svih ljubitelja košarke u centralnoj Srbiji da se u sredu nađu u hali Jezero i podrže Radnički u prelomnoj utakmici prve faze ovog takmičenja. Iako je do duela ostalo još dva dana, već sada se javlja potražnja za ulaznicama koje će se, po ceni od 300 dinara, naći u prodaji u sredu od 12 časova na blagajnama hale Jezero.

Ni za ovaj susret jedinog predstavnika Srbije u Evrokupu, domaće nacionalne tv-stanice nisu najavile direktan prenos. Domaćin je u saradnji sa IP Sport Medija obezbedio internet-prenos (aktivirati "live").

SREDA 13. NOVEMBAR OD 18:00
EVROKUP, 5. KOLO: RADNIČKI-BEŠIKTAŠ
JEDNIM SRCEM ZA NAŠ RADNIČKI!

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti