fbpx

KK Radnički Mlađan: Uz fantastičnu podršku navijača pobedićemo Grke!

KK Radnički Mlađan: Uz fantastičnu podršku navijača pobedićemo Grke!

Šestim kolom Evrokupa počinje serija revanš-utakmica na čijem kraju će biti poznato koje tri ekipe odlaze u drugu fazu takmičenja. Kragujevački Radnički prvi revanš igra na svom terenu protiv atinskog Panioniosa u sredu od 18 časova. Grci su prvi meč dobili 77:72, pa je sem pobede Šumadincima bitna i koš-razlika za konačni rasplet u grupi H.

Pošto obe ekipe imaju skor 3-2, pobednik duela u Jezeru izdvojiće se na drugom mestu ili će biti na deobi prvog sa Bešiktašom koji ima učinak 4-1. Spartak i Bizons imaju 2-3, a Neptunas 1-4 pre ovog kola.

Na evro-premijeri u Atini, Radnički je vodio nakon treće četvrtine, ali je domaćin preokrenuo situaciju na terenu u svoju korist i na kraju slavio. Najefikasniji strelac srpske ekipe bio je Mlađan sa 16 poena (trojke 4/8). Uveren je u dobru partiju i mogućnost uspeha svoje ekipe.

Mlađan: Mislim da možemo da pobedimo Panionios. Imali smo ih u Atini, ali smo zbog sopstvenih grešaka ispustili pobedu. Ovo je do sada najvažnija utakmica za nas u Evrokupu, pošto su nam Grci direktni rivali za plasman u drugu fazu. Utakmica u sredu donosi četiri boda.

Ubedljivo najefikasniji strelac Grka u proteklih pet kola je Mekolum sa prosečno 19 poena, Karter ima 9,6, Lengford 8,8, a Duvnjak 8,6 pogodaka po meču.

Mlađan: Uz našeg Duvnjaka, kao adute imaju četiri dobra Amerikanca, posebno Mekoluma. I grčki igrači su im jednako dobri. Ipak su oni treći tim Grčke, znali su da pobede i Panantinaikos. Imaju taj miks iskustva i mladosti, igraju brzu košarku. Ipak, mislim da mi kući počinjemo utakmicu sa malom prednošću, pa bi trebalo to da iskoristimo i da ih pobedimo.

Kapiten švajcarske reprezentacije u redovima Crvenih đavola prenosi da je domaći sastav u boljem zdravstvenom stanju nego uoči prošlog kola ABA lige.

Mlađan: Igraćemo u punom sastavu. Jović se oporavio posle gripa, a svi ostali su u dobroj formi. Nadam se da će Birčević što pre da nam se vrati. Već se priključio treninzima, a vrlo nam je važan igrač. Jaru i Lešić su dosta umorni, nemamo potrebnu rotaciju ispod koša.

Ubojiti košgeter Kragujevčana se uzda u podršku sa tribina bar nalik onoj sa susreta Radnički-Bešiktaš kada su i gosti imali samo reči hvale za ambijent. Iako poraženi na parketu, igrači Radničkog ispraćeni su aplauzima za borbenost u duelu sa prvim favoritom grupe H.

Mlađan: Navijači su nam mnogo važni u ovoj utakmici, bitno nam je da opet ispune halu. Naši su navijači među najboljima u Evropi. Dosta utakmica sam igrao u Evrokupu, ali nigde nije bilo kao u Jezeru. Zbog navijača mi je žao što nismo pobedilio Turke, navijanje je bilo na visokom nivou. Nadam se punom Jezeru u sredu protiv Grka i atmosferi koja može da nas nosi do trijumfa.

Ulaznice za utakmicu Radnički-Panionios, po ceni od 300 dinara, biće u prodaji na blagajnama Jezera u sredu od 12 do 18 časova. Ulazi hale biće otvoreni od 16 časova.

U sedmom i osmom kolu Evrokupa Šumadinci će gostovati Bizonsima i Spartaku 27. novembra i 4. decembra. Poslednji meč prve faze u Jezeru zakazan je za 11. decembar protiv Neptunasa, a regularni deo takmičenja Kragujevčani završavaju 18. decembra na gostovanju Bešiktašu.

Autor:Dejan Milošević

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti