fbpx

Lešić poziva Šumadince: Navijači podržite nas,da zajedno prođemo dalje!

Lešić poziva Šumadince: Navijači podržite nas,da zajedno prođemo dalje!

Kragujevački Radnički u sredu od 18 časova dočekuje litvanski Neptunas, direktnog konkurenta iz grupe H za prolazak u drugi krug Evrokupa.

Eventualna pobeda garantovaće učešće Šumadinaca u ovom takmičenju i od 7. januara kada počinje druga faza sa 32 ekipe. Tu bi ih očekivalo šest novih susreta, a dalji prolaz obezbediće po dve najbolje ekipe iz osam grupa. Detaljno predstavljanje formata takmičenja nalazi se na sajtu Evrokupa.

Uz mnogo peripetija, u klubu i oko njega, Radnički je došao do devetog kola Evrokupa, a na korak je od ostvarenja cilja koji se iskristalisao tokom sezone, iako je letos puki san bio ulazak u drugi krug. Ocenu devet rundi do sada iznosi Sava Lešić, MVP proteklog kola ABA lige. On je u utakmici protiv Krke zabeležio 29 poena (dva poena 11/15, trojke 1/2), 11 skokova, po dve asistencije i oduzete lopte, bez izgubljenog poseda, sa osam iznuđenih prekršaja - za indeks 41.

Lešić: Pre svega, zasluženo smo došli u poziciju da nam jedna utakmica, i to kući, odlučuje o prolasku u drugi krug Evrokupa. Uz sve poteškoće koje su se dešavale, nije bilo jednostavno doći do ovoga. Zato moramo spremni da odigramo tu najvažniju utakmicu i da pokušamo da pobedimo, a želimo da ostavimo što bolji utisak.

Šumadinci po dobru pamte ekipu iz Litvanije. U Klaipedi su upisali jedinu pobedu na gostovanjima (97:101), ali i najvredniju od četiri u regularnom toku takmičenja u Evrokupu. Pošto su sa Panioniosom, Bizonsima i Spartakom ostvarili uzajamno bolji skor, sada su u prilici da ponove uspeh protiv Litvanaca, što bi imalo dvostruku vrednost.

Uz Lešića, najefikasniji igrač Radničkog u poslednjoj odigranoj utakmici bio je Dušan Mlađan sa 17 poena. Protiv Neptunasa je uspeo da ubeleži tek poen manje. Kragujevačka javnost se s pravom uzda u njegovu hladnokrvnost i pravovremenu realizaciju. Šuter Radničkog podseća kakvu košarku igra naredni rival i poredi sastave.

Mlađan: Neptunas je jako dobra ekipa. Igraju VTB ligu, a i u Evrokupu su potvrdili svoj kvalitet. U par utakmica su izgubili bukvalno za poen, ali su pobedili u nekim važnim mečevima, kao u poslednjem kolu protiv vodećeg Bešiktaša, i to u Istambulu. Oni takođe mogu svakoga da pobede. U Litvaniji je bila mnogo teška utakmica. Gubili smo 15 poena, ali smo uspeli da se vratimo. Nezgodan su sastav, sa puno šutera, dosta je igrača koji mogu da pokriju različite pozicije na terenu. Slični smo, što se toga tiče. Ipak, mislim da smo bolja ekipa. Naš sastav jeste ostao bez "petice", ali smo puno dobili povratkom kapitena Birčevića. Ovde nikome ne ide u korist da imamo igrača koji ne želi da igra i da uvek pruži maksimum. Birčević je mnogo dobat dečko i igrač, sigurno će nam puno pomoći u nastavku sezone. Imati njega u sastavu je mnogo bolje nego imati Jarua.

Od početka sezone znalo se da će na Lešiću da bude veliko opterećenje, a ono je uvećano gubitkom prve "petice". Uprkos tome, Lešić ne posustaje, a poslednja partija, 19. takmičarska u ovoj sezoni, u kojoj ni sekund nije odmarao, izdvojila ga je i kao najboljeg igrača u regionu. Krilo Radničkog potvrđuje potpunu spremnost da obavi svoj zadatak i protiv Neptunasa.

Lešić: Ne volim preterano da pričam o svojoj igri. Ovo je kolektivni sport, u svemu što činim pomaže mi ekipa. Uvek sam imao jaku motivaciju, za neke ekipe postoji i dodatna, ali nikad ne manjka. Uvek se trudim da stvari u kojima sam dobar radim što bolje, a uz taj trud dođe rezultat.

Izvanredna partija koju je Lešić prikazao u poslednjem kolu ABA lige podizala je publiku na noge u više navrata, "zasipan" je salvama aplauza i skandiranjem imena. Adut trenera Nikolića izražava nadu da će Kragujevčani masovno da ispune Jezero i da naprave pobednički ambijent u kojem i igrači mnogo bolje fukncionišu.

Lešić: Zahvaljujem se publici što od početka sezone dolazi redovno na naše utakmice i daje nam veliku podršku. U sredu očekujem da nas navijači podrže u što većem broju - da zajedno prođemo dalje. Igramo najvažniju utakmicu do sada u sezoni, mnogo znači i gradu, i klubu, i igračima.

Utakmica devetog kola biće poslednja pred kragujevačkom publikom u prvom krugu takmičenja. Završno kolo prve faze Evrokupa zakazano je za 18. decembar, a Radnički će gostovati turskom Bešiktašu, lideru grupe H.

Ulaznice za utakmicu Radnički-Neptunas biće u prodaji u sredu od 14 do 18 časova na blagajnama hale Jezero, po simboličnoj ceni od 100 dinara. Važe pretplatne karte.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti