fbpx

Đoković najbolji sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Đoković najbolji sportista godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije

Novak Đoković srpski teniser i pobednik Otvorenog prvenstva Australije i muška odbojkaška reprezentacija osvajač bronzane medalje na Prvenstvu Evrope u Danskoj i Poljskoj, proglašeni su za najbolje u 2013. u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Odluku su doneli članovi Izvršnog odbora OKS na sednici u Beogradu. Odluke o najuspešnijem ženskom sportisti, najuspešnijoj ženskoj ekipi i treneru biće donete po završetku Svetskog prvenstva za žene u rukometu koje se održava u Srbiji i zavisiće od rezultata koji naša reprezentacija postigne u nastavku turnira.

Priznanje za najuspešnijeg mladog sportistu Srbije ove godine ide u ruke veslača Andrije Šljukića, osvajača srebrne medalje u skifu na Svetskom juniorskom prvenstvu.

Svečanost povodom Dana OKS, na kojoj će najuspešnijim sportistima, timovima i treneru biti uručeni „Trofeji OKS", održaće se 23. decembra u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

Olimpijski komitet Srbije pozvao je sve nacionalne saveze olimpijskih sportova da apliciraju za program "Razvoj nacionalne sportske strukture" koji se sprovodi u saradnji sa Olimpijskom solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ovaj program namenjen je unapređenju nacionalne sportske i trenerske strukture u pojedinom sportu, a sprovodi ga strani ekspert. Izvršni odbor OKS prihvatio je predlog Komisije za programska pitanja da za korisnika programa za narednu godinu bude određen Rvački savez Srbije i predloženi stručnjak Stojan Dobrev.

Članovi IO OKS informisani su da Srbija za Letnje olimpijske igre mladih u Nanžingu trenutno ima osmoro kvalifikovanih sportista u četiri sporta: veslanju, kajaku, plivanju i džudou.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti