fbpx

SRBIJA, SRBIJA! - Orilo se na dočeku srpskih sportskih junakinja!

SRBIJA, SRBIJA! - Orilo se na dočeku srpskih sportskih junakinja!

Oko 2.000 gradjana došlo je ispred Skupštine grada da pozdravi žensku rukometnu reprezentaciju Srbije, osvajače srebrne medalje na Svetskom prvenstvu.

Rukometašice Srbije su u nedelju u Beogradu u finalu Svetskog prvenstva izgubile od Brazila sa 20:22 i tako osvojile srebrnu medalju.

Okupljenoj masi ispod balkona gradske Skupštine, nakon intoniranja himne "Bože pravde", prvo se obratio selektor Saša Bošković, koji je zahvalio na velikoj podršci i najavio nove uspehe.

"Možda su devojke osvojile srebro, ali one su zlatne. Ovim putem idemo do Rija 2016. Prošle godine na Evropskom prvenstvu smo bili četvrti, ove smo osvojili drugo, a na Olimpijskim igrama u Riju sa Brazilom u finalu", poručio je Bošković sa balkona.

Kapiten ekipe Andrea Lekić kazala je da je doček za reprezentativke ostvarenje sna.

"Verujte da je ovo na našim grudima ostvarenje snova. O ovome sam sanjala još od kada sam imala 10 godina i sanjala da budem ovde. Svaki sportista sanja uspeh sa nacionalnim timom, nama se ostvarila na neverovatan način pred našim navijčima, svaka čast devojkama. Nadam se da ćemo vam dosaditi na ovom balkonu. Rukomete se vratio u Srbiju", rekla je Lekićeva.

Najbolji levi bek na šampionatu sveta Sanja Damnjanović rekla je da je ekipi publika donela dodatnu energiju.

"Da nije bilo vas, divne publike i cele Srbije koju smo uspeli da probudimo, ne bi bilo ni srebrne medalje koja sija kao zlato. Nadam se da ćete nas bodriti i dalje i vidimo se još neki put na ovom mestu", rekla je Damnjanović.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti