fbpx

Novi uspeh košarkaša Radničkog - Šumadinci trijumfovali u Širokom Brijegu!

Novi uspeh košarkaša Radničkog - Šumadinci trijumfovali u Širokom Brijegu!

U najdramatičnijoj utakmici sezone, košarkaši Radničkog dokopali su se bodova na gostovanju ekipi Širokog, u 15. kolu ABA lige upisali su pobedu 79:81 (21:19, 23:23, 19:16, 16:23).

To je šesti uspeh Kragujevčana, drugi u nizu, koji znatno popravlja rejting u regionu jer se Šumadinci udaljuju od začelja, ostavljajući tamo upravo ekipu iz Širokog Brijega sa skorom 4:11.

Junak ovog susreta bio je Lešić, još jednom MVP utakmice Radničkog (indeks 30). Iako na "izdisaju" posle 37 minuta na terenu, uspeo je da ostvari još jedan "dabl-dabl" sa 24 poena i 13 skokova. Za dva poena je pogađao 7/9, a to što je promašio devet slobodnih bacanja apsolutno je anulirao sa završna tri poena. Iako je i promašivao, tada je prednost domaćina 79:78 pretočio u preko potreban brejk - 79:81.

Naravno, nije Lešić mogao sam da porazi žilave Širokobriježane. Kao najiskusniji i najagilniji ove uzbudljive večeri, sledio ga je trio: Mlađan-Marinović-Kalinić. Mlađan je bio "zadužen" za demoralisanje suparnika, ubeležio je pet trojki, uglavnom ne dopuštajući domaćinu da se osetnije odvoji za osvajanje bodove. Ukupno je imao 15 poena, uz to i šest skokova (indeks 24). Marinović je zahvaljujući dolasku Pilčevića bio na "poštedi", odigrao je 30 minuta koje je iskoristio za 15 poena (trojke 5/7), četiri skoka i pet asistencija (indeks 19). Reprezentativac Kalinić je uz Lešića najduže bio na parketu, poslovično jake volje, ne pokazujući znake umora, ostvario je učinak: 14 poena ("dvojke" 5/6) i osam skokova.

Taj kvarter Šumadinaca izgradio je temelj šestog trijumfa na Jadranu. Za još veće takmičarske izazove već sledeće nedelje, moraća da im se pridruže ostali saigrači koji su se u ovoj utakmici našli ispod zahteva stručnog štaba: Brkić sa po pet poena i skokova, Dimić - tri poena, Pilčević - dva, a posebno kapiten Birčević - sa svega jednim poenom.

Nadu da Široki može do bodova, do poslednjeg minuta podgrevali su najefikasniji strelci: Buva - 22 poena, Opačak - 20 i Džons - 16. Ipak, naposletku su veštiji bili Kragujevčani.

Prvi trijumf u 2014. godini, nakon uspeha u duelu sa Cibonom, trebalo bi da osokoli Nikolićevu četu pred naredna dva teška duela. Za 8. januar je zakazano gostovanje u Ukraniji, a prvi domaćin u "Last 32" fazi Evrokupa biće Himik. Već 11. januara sledi i premijera u Novoj godini na parketu Jezera, a tada će u 16. kolu ABA lige rival biti zahuktala Zvezda.

ŠIROKI - RADNIČKI 79:81 (21:19, 23:23, 19:16, 16:23)

Piše:Dejan Milošević

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti