fbpx

Naočare Google dobijaju nove komande

Naočare Google dobijaju nove komande

Google je objavio novu verziju softvera za svoje Glass naočare, koji donosi nove glasovne komande kao i browser. Kvalitet glasovnih komandi, naravno, presudan je za kvalitetno korišćenje ovog uređaja.

Ukoliko Google Glass uređaju kažete "read aloud," naočare će pročitati dobijenu poruku, a moguće je na isti način i odgovoriti na tu poruku, u potpunosti bez korišćenja ruku. Sada je moguće i skrolovati kroz Gmail kontakte i započinjati nove poruke "klikom" na sliku kontakta, što nije kontrola glasom, ali je i dalje korisna mogućnost. Google je takođe implementirao browser na Glass naočare i potrebno je koristiti ruke za navigaciju. Klizanje prstom po tačpedu naočara će skrolovati stranicu, klizanje sa dva prsta će služiti za zumiranje, "tap" po tačpedu će značiti klik, dok će za horizontalni skrol biti potrebno da držite prst na tačpedu i pomerate glavu levo ili desno. Vlasnici Glass naočara će ovaj update početi da dobijaju u narednih nekoliko dana.

Autor:Branko Mitić(Benchmark)

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti