fbpx

Aca Lukas otvara koncertni program Sabora trubača u Guči

Aca Lukas otvara koncertni program Sabora trubača u Guči

Aca Lukas održaće koncert na stadionu u Guči prve večeri festivala 5. avgusta i u žestokom ritmu otvoriti koncertni program Sabora trubača.

Velika mi je čast da otvorim najveći festival u Srbiji. Posebno mi je drago što ja otvaram Guču, a Goran Bregović je zatvara - kaže Aca Lukas za „Blic".

Između njega i Bregovića koncerte na stadionu održaće Emir Kusturica sa svojim „No smoking orkestrom" 8. avgusta i Dejan Petrović 10. avgusta.

- Koncert će biti sličan onom na „Marakani", ali prirediću mnogo iznenađenja publici. Osim mog „Folk haus benda", na bini će biti i trubači - otkriva Lukas, koji će narednih dana napraviti nove trubačke aranžmane za nekoliko svojih pesama.

- Drago mi je što su organizatori Sabora prepoznali moj uticaj na našu muziku, koji nije mali i pozvali me da budem deo ovog velikog srpskog brend prepoznatljivog u celom svetu.

On kaže da je ovaj festival dobar spoj autentične srpske zabave, ali i kulture.

- S jedne strane strani turisti uživaju u tipičnom srpskom provodu koji podrazumeva: kafanu, veselje, pečenje i piće, a s druge strane u Guči se kroz izložbe, folklor i ostale umetničke manifestacije promoviše naša tradicija - kaže Aca.

Međunarodno takmičenje trubačkih orkestara održaće se 8. avgusta u 20 sati na stadionu, prenosi Blic.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti