fbpx

Novo u Srbiji - aplikacija za kupovinu omiljenih e-sadržaja

Novo u Srbiji - aplikacija za kupovinu omiljenih e-sadržaja

Kompanije Samsung i New Look Entertainment predstavile su aplikaciju "Samsung korner", pomoću koje je prvi put u Srbiji moguća kupovina različitih sadržaja preko smart telefona i tableta, kao što su filmovi, knjige, časopisi i muzika.

Ova aplikacija može da se uporedi sa aplikacijom 'Play store' koju je razvio Google ili sa Apple-ovim 'App store', i da se nazove i 'srpski store', jer u Srbiji do sada nije bilo mogućnosti da se kupuju stvari preko mobilnih uređaja - rekao je direktor kompanije New Look Entertainment, Ivan Košutić.

On kaže da je ova srpska kompanija, koja je pionir u elektronskim medijima, šest meseci radila zajedno sa Samsungom na ovoj aplikaciji, i tako omogućila da ljudi u Srbiji mogu da kupuju elektronske sadržaje sa svojim smart telefona i tableta putem sms-a, kreditne kartice, Q vaučera i sajta Moneybookers.

- Kad bude postojala mogućost pejpala za pravna lica u Srbiji omogućićemo korisnicima da i na taj način kupe elektronski sadržaj putem svojih uređaja - kaže Košutić.

Ova aplikacija može da se preuzme sa onlajn prodavnice "Samsung apps", i u samom Samsung korneru postoji mogućnost za personalizaciju od strane kroisnika, koji može da napravi svoj profil sa osnovnim podacima.

Samsung korner nudi četiri kategorije - video, muziku, časopise i knjige, sa kojih mogu da se potom izaberu određeni žanrovi koji korisniku najviše odgovaraju.

Korisnik ima opciju da određene sadržaje preuzme besplatno, dok neke može da iznajmi na tri dana po određenoj ceni, kao što je muzika, koju posle preuzimanja može da zadrži na svom uređaju. Za skidanje elektronskih knjiga korisnici moraju da odvoje određenu sumu novca, koja se najcešće kreće od 220 dinara do 1.500 dinara, u zavisnosti od autora i žanra knjige.

Takođe korisnici mogu da iznajme filmove preko Samsung kornera po ceni od 120 do 180 dinara, ali imaju i opciju da pre nego što to urade pogledaju trejler filma kao i da u toku flma menjaju kvalitet slike koji žele da imaju na svom uređaju.

Trenutno postoji i veliki broj časopisa na Samsung korneru koji su besplatni za preuzimanje, poput Nacionalne geografije, Mens Health-a, Elle, PC Preš-a, Story-a i drugih.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti