fbpx

Počinje 59.državno padobransko prvenstvo Srbije

Počinje 59.državno padobransko prvenstvo Srbije

Sve je spremno za četiri dana najvećeg padobranskog dešavanja ove sezone. 59. padobransko prventsvo Srbije u klasičnim disciplinama održaće se od 10. do 14. jula na sportskom aerodromu "Čenej" kod Novog Sada.

U isto vreme kada se u Novom Sadu očekuje rekordna posećenost gostiju iz inostranstva koji stižu na muzički festival Exit, najbolji padobranci Srbije nadmetaće se u skokovima na cilj i u izvođenju figura prilikom slobodnog pada. Pored nacionalne konkurencije takmičenje će biti bodovano i u zasebnom otvorenom međunarodnom nadmetanju.

Neposredni organizator 59. državnog prvenstva je padobranski klub "Grifon" iz Beograda koji najavljuje da se očekuje učešće osam domaćih i četiri inostrane ekipe među kojima je i mlada reprezentacija Ruske Federacije.

Kako kažu u "Grifonu", oni su u poslednje tri godine uzatopni nosioci titule državnog prvaka i čine veći deo padobranske reprezentacije Srbije. Ove godine nastupiće u sastavu: Radoslav Korać, Slobodan Terzić, Zoran Stanojević, Slobodan Marković i Igor Žmirić.

Takmičenje će logistički biti podržano od strane Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije, njene helikopterske jedinice, Aero-kluba "Novi Sad", kao i od strane mnogobrojnih donatora i sponzora.

Redovno ažurirane novosti možete naći na Facebook stranici organizacije dok se tehničke i takmičarske informacije nalaze u biltenu takmičenja.

Autor:Petar Vojinović,tangosix

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti