fbpx

Beograd priča - nova mobilna aplikacija

Beograd priča - nova mobilna aplikacija

Telekom Srbija, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda predstavio je aplikaciju čiji je sastavni deo augmented reality – „Beograd priča".

Besplatna aplikacija „Beograd priča" na jednostavan, brz, edukativan i zabavan način, korisnike vodi na više od 30 gradskih lokacija i donosi potpuno novu percepciju prestonice. Nakon preuzimanja aplikacije, dovoljno je da se kamera pametnog telefona usmeri ka najbližoj lokaciji. Istog trenutka otvoriće se niz kratkih priča, a audio vodič započeće svoju naraciju, tako da korisnici mogu da budu usredsređeni na arhitekturu građevina, institucija, spomenika, verskih objekata i na detalje, a ne na ekran telefona. Ucrtane mape, koje korisnika vode kroz prošlost i sadašnjost Beograda, omogućavaju da se razgledanje unapred isplanira, a aplikacija će predložiti i navoditi najboljom rutom za obilazak, uzimajući u obzir mesto na kome se u tom trenutku korisnik nalazi.

Aplikacija je dostupna na srpskom i engleskom jeziku, a sadrži i specijalan dodatak namenjen posetiocima EXIT-a, sa lokacijama na Petrovaradinskoj tvrđavi.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo što Beograd dobija jednu ovakvu aplikaciju koja po svom konceptu i sadržajima predstavlja tehnološku inovaciju, ne samo u našoj zemlji već i šire. Ova aplikacija će pomoći Beograđanima i gostima da bolje upoznaju Beograd i čuju njegove priče. Aplikaciju ćemo promovisati kako u Beogradu, tako i u inostranstvu. Zahvaljujemo se kompaniji Telekom Srbija koja je ovim projektom doprinela promociji i razvoju turizma Beograda", izjavio je Dejan Veselinov, direktor Turisticke organizacije Beograda.

Aplikacija "Beograd priča" urađena je za dve najzastupljenije platforme u svetu pametnih telefona Android i iOS. Podržava modele telefona koji imaju Android 2.3 "Gingerbread" i modele novije generacije, kao i iOS 5.0 i modele novije generacije. Dostupna je na Google play-u, a do početka EXIT-a biće postavljena i na App Store za iOS.

Među lokacijama koje su obuhvaćene prvom verzijom aplikacije „Beograd priča" su, između ostalih, Pobednik, spomenik Knezu Mihailu, Spomenik zahvalnosti Francuskoj, Karađorđu, Terazijska česma, spomenik Vuku Karadžiću, zgrada Skupštine grada, zgrada Predsedništva, Narodna skupština, hotel Moskva, kafana Znak pitanja, Narodna i Biblioteka grada Beograda, kuća Đure Jakšića, konaci knjeginje Ljubice i kneza Miloša, muzeji Nikole Tesle i „25. maj", Kuća cveća, Saborna crkva, Hram Svetog Save, Crkva Svetog Marka, Crkva Ružica, Crkva Krista Kralja, Sinagoga i Bajrakli džamija.

pc press

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti