fbpx

Đoković je neprikosnoveni vladar Melburna!

Đoković je neprikosnoveni vladar Melburna!

Novak Đoković je neprikosnoveni vladar Melburna! Srpski teniser osvojio je treću uzastopnu titulu na Australijan Openu, devetu u karijeri! Najbolji igrač sveta u velikom finalu savladao je Rusa Danila Medvedeva 7:5, 6:2, 6:2.

Đoković je u 28. Gren slem finalu osvojio 18. titulu. Sada ima samo dve manje od Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji sa 20 drže rekord.

Srbin je deveti put u karijeri igrao finale u Melburu i osvojio je devetu titulu. Ostvario je 21. uzastopnu pobedu na Australijan Openu, pošto je titule osvajao i prethodne dve godine.

Novakova titula dodatno dobija na značaju kada se zna da je u trećem kolu protiv Tejlora Frica doživeo povredu, zbog koje je razmišljao o odustajanju.

Medvedev je igrao drugo Gren slem finale u karijeri i poražen je drugi put. Rus je doživeo prvi poraz posle 20 uzastopnih pobeda. Ipak, dobra vest za Danila je da će od ponedeljka biti treći reket sveta.

Na najbolji mogući način Đoković je počeo finalni meč. Sigurno je došao do gema na svoj servis, a onda je napravio brejk. Ipak, Danil je sve bolje igrao kako je meč odmicao, dobro je servirao i manje je grešio. U petom gemu je Rus iskoristio pad u igri rivala i nekoliko grešaka Novaka, pa je vratio brejk.

Sigurno su u nastavku bili i jedan i drugi na servisu, a Đoković je konačno otpor rivala slomio u 13. gemu. Odigrao je odličan forgen, zatim ritern, a onda je fantastičnim pasingom došao do tri set lopte na servis protivnika. Spasao je Danil dve set lopte, ali je Novak još jednom odličan bio na riternu, pa je poveo 7:5.

Nije najboljeg tenisera sveta služio servis na startu drugog seta. Iskoristio je to Danil, pa je odmah napravio brejk. Ipak, ekspresno je odreagovao Đoković, odličnim riternovima pod noge rivalu lako je dolazio do poena, pa je odmah vratio brejk. Potpuno je diktirao ritam u nastavku Srbin, dominirao je u razmenama, pa je uz još jedan brejk poveo 4:1. Sve nervozniji bio je Medvedev, u jednom momentu je slomio i reket. Nije to uticalo na njegovu igru, u osmom gemu se Rus ponovo sustreo sa brejk loptama. Dve je spasao, ali treću nije mogao, pa je Novak uz brejk došao do seta 6:2.

Velika borba vodila se početkom trećeg seta. Imao je Rus brejk šanse u prvom gemu, ali ih je spasao Novak. Potom je Đoković odigrao agresivno na servise rivala, pa je rano došao do brejka. Još jednom je oduzeo servis Medvedevu u osmom gemu za maksimalnu pobedu i novu titulu.

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti