fbpx

NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku

NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku

Kao dokazani partner zajednice u kojoj posluje, kompanija NIS je još jednom pokazala humanost na delu, ovoga puta donacijom od oko 5.000 litara Jazak pijaće vode Opštoj bolnici u Čačku, jedinoj u Moravičkom okrugu koja se pored svoje redovne delatnosti bavi i zbrinjavanjem COVID pacijenata. Na taj način, NIS nastavlja kontinuirano da pomaže zdravstvene ustanove širom Srbije koje se suočavaju sa neprekidnim i teškim izazovima u borbi protiv korona virusa.

Donaciju je u ime kompanije NIS uručio Pavel Kandalincev, direktor Direkcije za maloprodaju NIS-a. Donacija je uručena vršiocu dužnosti direktora Opšte bolnice u Čačku, dr Miroslavu Sretenoviću, uz prisustvo gradonačelnika Grada Čačka, Miluna Todorovića.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, zahvalio je kompaniji NIS na današnjoj donaciji i višegodišnjoj uspešnoj saradnji sa lokalnom samoupravom.

„Ova donacija nije prva za našu bolnicu u Čačku. Ne samo društvena odgovornost, već i humanost i solidarnost se pokazuje i u teškoj 2020. godini kroz važnu donaciju računarske opreme, a sada i vode za piće. Grad Čačak i NIS rade već osam godina na zajedničkim projektima kroz program „Zajednici zajedno", i NIS je u grad Čačak uložio 64 miliona dinara, najviše u sportske terene, ali i kulturno-umetničke i obrazovne ustanove, različite institucije. Prošle godine 10 čačanskih škola je dobilo računarsku opremu u vrednosti od 8 miliona dinara. Jedna od retkih i veoma poštovanih kompanija koja ulaže svoja sredstva u razvoj lokalnih samouprava i ja sam ubeđen da ćemo nastaviti saradnju sa NIS-om i u narednom periodu", rekao je Todorović.

Pavel Kandalincev, direktor Direkcije za maloprodaju NIS-a, izrazio je zahvalnost medicinskim radnicima i istakao dobru saradnju kompanije sa gradom Čačkom.

„NIS, kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka je uključena u humanitarne aktivnosti koje su usmerene na suzbijanje COVID-19. Na početku pandemije poklonili smo 270 tona avio goriva za humanitarne letove „Air Serbia". Naš većinski akcionar, „Gasprom njeft" je donirao gorivo za javne službe Vlade Republike Srbije. Želim da iskoristim ovu priliku da izrazim duboko poštovanje i zahvalnost svim zdravstvenim radnicima i celokupnom medicinskom osoblju na naporima koje ulažu u borbi protiv epidemije. Vi ste na prvoj liniji fronta, rizikujete svoje zdravlje i živote, i mnogo vam hvala za sve što činite. NIS će nastaviti da pruža podršku i ulaže u budućnost zajednice u kojoj živimo radimo", naveo je Kandalincev.

Miroslav Sretenović, v.d. direktora Opšte bolnice u Čačku, zahvalio je NIS-u na današnjoj donaciji u ime zaposlenih u bolnici.

„Ovo je samo nastavak donatorskih aktivnosti NIS-a prema našoj bolnici jer je krajem prošle godine kompanija obezbedila donaciju za nabavku važne računarske opreme koja je opredeljena za rad zdravstvenih radnika i bolničke administracije što unapređuje kvalitet rada i olakšava i ubrzava sve naše administrativne aktivnosti. Kompanija NIS je prepoznata kao kompanija koja razume društvenu odgovornost, solidarnost i potrebu da pomogne onima kojima je pomoć sada najpotrebnija, a to su zdravstvene ustanove. Za nas je ovo značajna pomoć i podrška, svim zdravstvenim radnicima koji se duže od godinu dana hrabro i do poslednjeg atoma snage bore protiv ove strašne bolesti", naveo je Sretenović.

U današnjoj akciji su učestvovali i članovi NIS-ovog Kluba volontera koji su bili angažovani u fabrici vode „Jazak" na pakovanju i pripremi za isporuku vode namenjene Opštoj bolnici u Čačku. Na taj način NIS i njegovi zaposleni još jednom su pokazali da ostaju posvećeni humanitarnim aktivnostima koje imaju za cilj podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija.

jazak baneri 1200 x 110 px

Od početka pandemije, NIS pruža kontinuiranu podršku kako celom društvu, tako i zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Donacija vode čačanskoj bolnici deo je tog kontinuiteta, pa je tako NIS krajem prethodne godine ovoj zdravstvenoj ustanovi donirao sredstva za nabavku računarske opreme radi efikasnijeg obavljanja administrativnog dela posla. NIS i u narednom periodu ostaje pouzdan partner zajednice, a kompanija će nastaviti da unapređuje i jača odnose sa lokalnom zajednicom, na dobrobit svih građana.

direktor Direkcije za maloprodaju NIS a

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti