fbpx

Novak osvojio Pariz za istoriju - od danas je najbolji teniser svih vremena!

Novak osvojio Pariz za istoriju - od danas je najbolji teniser svih vremena!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je masters turnir u Parizu, pošto je u hali „Bersi“ posle preokreta rezultatom 2-1 (4:6, 6:3, 6:3) pobedio drugog tenisera sveta Danila Medvedeva.

Bio je to 37. trijumf za Đokovića na turnirima serije masters 1.000, po čemu je sada najuspešniji svih vremena – Rafael Nadal ima 36, a Rodžer Federer 28. Bila je to ukupno 86. titula za srpskog tenisera u singu u karijeri, po čemu je peti svih vremena iza Konorsa, Federera, Lendla i Nadala. Ovo je šesta titula u Parizu za srpskog tenisera.

Đoković, koji je u polufinalu pobedom nad Hubertom Hurkačem obezbedio prvo mesto ATP liste na kraju godine, sada u međusobnim duelima sa Medvedevom ima 6 pobeda i 4 poraza. Ovim trijumfom se Moskovljaninu donekle osvetio za poraz u finalu US opena u tekućoj sezoni (6:4, 6:4, 6:4).

Prvi put se dogodilo da finalisti US opena igraju odmah posle i finale u Bersiju. Takođe, bio je ovo drugi put u istoriji da u Parizu finale igraju dvojica najbolje plasiranih igrača – 1990. godine to su učinili Boris Beker i Stefan Edberg.

Autor:N.Novakovic

Podeli ovu vest

13/03/2024 0 comment

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti