fbpx

Interfest ove godine obeležava svoj jubilej

Interfest ove godine obeležava svoj jubilej

Jubilarni 20. Međunarodni festival vina - Interfest, održaće se na Trgu slobode od 15. do 17. juna. Manifestacija koja promoviše vinsku kulturu i vinske proizvode sa teritorije Srbije i Vojvodine, obuhvatiće ne samo izlaganje i degustaciju vina, već i stručna predavanja i promocije iz oblasti proizvodnje vina, edukativna predavanja za posetioce, kao i kulturno-zabavni program.

Od same ideje 2003. godine, kada je moderna vinska scena Srbije bila tek u povoju, organizatori su odlučili da ovaj festival u Novom Sadu bude međunarodnog karaktera i da od početka naša vina stavimo na scenu sa vinima regiona i sveta. Za proteklih 20 godina, Međunarodni festival vina Interfest prerastao je u značajnu privredno-turističku manifestaciju i jedan od omiljenih događaja za novosadsku publiku, ali i mnogobrojne turiste i posetioce koji ga već godinama posećuju. Dugogodišnja tradicija i kvalitet samog festivala doprineo je podizanju vinske kulture u našoj zemlji, ali i turističkoj vidljivosti Novog Sada i Vojvodine na mapi Evrope.

Na festivalu ove godine, vinoljupci mogu da očekuju više od 100 izlagača, kao i preko 500 različitih vinskih etiketa, kako prepoznatljivih i oprobanih, tako i novih izdanja. Tradicionalno, ovaj festival promoviše porodične vinarije koje neguju pečat podneblja i vinograda svoje regije, ali i vinarije koje su kroz ovo vreme uspele da izrastu u velika i prepoznatljiva imena na našoj i evropskoj sceni. Pored vina, predstaviće se i destilerije iz Srbije, kao i proizvođači drugih žestokih pića i likera. Kvalitetna pića, pratiće i ukusni zalogaji, pre svega različiti sirevi, suvomesnati proizvodi, ali i poznati vojvođanski kolači i peciva.

Organizatori najvljuju i svečano otvaranje na Trgu slobode, uz još poneko iznenađenje. Detaljan program i satnica 20. Međunarodnog festivala Interfest biće objavljen na web stranici Interfesta, na društvenim mrežama, kao i u medijima. Radno vreme festivala je sva tri dana od 18 do 24h, ulaz je slobodan, a čaše i vaučere za degustaciju posetioci mogu kupiti na kapiji na ulazu u festival (od Katedrale).

Fotografije: Aleksandar Milutinović

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti