fbpx

Svetski virtouz, srpski violinista Jovan Kolunžija priprema gala koncert

Svetski virtouz, srpski violinista Jovan Kolunžija priprema gala koncert

Srpski omiljeni violinski virtuoz Jovan Kolundžija i ove godine održaće tradicionalni decembarski Gala koncert u Kolarčevoj zadužbini. Nastupiće 4. decembra sa španskim flautistom Klaudiom Arimanijem i Gudačima sv. Đorđa.

Na koncertu pod nazivom "Majstori baroka i klasike" proslavljeni violinista Kolundžija, flautista Arimani i Gudaci sv. Đorđa izvešće dela jednog od najpopularnijih kompozitora svih vremena, Antonija Vivaldija, omiljena kod široke publike posebno čuvena "Godišnja doba", koja se dugo nisu našla na repertoaru Kolundžije, a poznato je da ih izvodi sa izuzetnom virtuoznošću.

Jedna od najdužih koncertnih tradicija u regionu, vezana je za ime Kolundžije koji osmu godinu zaredom u decembru pozdravlja svoju publiku u Kolarcu posebno osmišljenim koncertnim projektima.

Ovogodišnji koncert donosi pravu ekskluzivu, jedan od najpoznatijih i najcenjenijih flautista današnjice Arimani iz Španije, biće gost Kolundžije i sa ansamblom Gudači sv. DJordja prirediće pravi muzički praznik, uz dela Volfganga Amadeusa Mocarta, kompozitora po čijim je izvodjenjima stekao svetsku slavu.

Na programu je Koncert za flautu u G-duru i Andante u C-duru, čije će izvodjenje biti prava retkost, s obzirom da se ne može čuti često, čak ni na svetskoj koncertnoj sceni, najavio je Gvarnerius.

Arimani je jedan od najpoznatijih i najuglednijih španskih solista. Nastupao je sa najvećim umetnicima našeg vremena, a smatraju ga naslednikom legendarnog flautiste Žana Pjera Rampala, čiji je bio najbolji učenik i često su delili koncertnu scenu.

Posle najprestižnijih koncertnih sala poput njujorškog Karnegi Hola, moskovske sale Čajkovski, sala Gavo i Plejel u Parizu i mnogih drugih, Arimani će u Beogradu nastupiti prvi put.

Podeli ovu vest

03/06/2015 0 comment

Ruski režiser Nikita Mihalkov želi da izgradi selo za kinematografe po uzoru na Drvengrad u Srbiji, koji je osmislio srpski režiser Emir Kusturica. "To selo može biti bilo gde, na reci Oka ili na Voli, gde bi se odvijao celi kreativni proces", rekao je juče Mihalkov. Ruski režiser i glumac istakao je da ga je na takvu ideju nadahnulo selo ...

15/04/2024 0 comment

Manifestacija koja se održava od 16. do 19. aprila u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put ...

15/04/2024 0 comment

Manastir Stara Pavlica nalazi se na stenovitom brežuljku desne obale reke Ibar u neposrednoj blizini Nove Pavlice. Prošlost ovog spomenika je malo ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

18/04/2024 0 comment

Narodna nošnja u zlatiborskim selima je u pogledu osnovnih karakteristika veoma srodna sa nošnjama jugozapadne Srbije, koja zajedno sa nošnjom ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti