fbpx

Kragujevački "Arsenal fest"

Kragujevački "Arsenal fest"

Arsenal Fest 05 počinje danas nastupima Hladnog piva, Elementala, Baba, Orthodox Celts i brojnih drugih, a publiku u Kragujevcu u tri naredna dana očekuju Goran Bregović koji proslavlja 40 godina Bijelog dugmeta, Rundek Cargo Trio, S.A.R.S, Brkovi, Zabranjeno pušenje, Ritam nereda, Let 3, Dejan Cukić...

Kako navode iz Long Play-a, pored Main Stage-a, smeštenog u prostoru "Kneževog arsenala", nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, program Arsenala 25-28. juna održavaće se i na Garden Stage-u u obližnjoj zelenilom bogatoj "Zastavinoj bašti", kao i na Explosive Đ Stage-u u staroj Čaurnici takođe iz 19 veka i uz neizbežni Jelen Air Guitar Stage.
"Mesto gde se održava festival je jedna od top tri lokacija u Ex Yu. Ono što mi sviramo savršeno paše uz industrijsko okruženje i onaj cigleni dimnjak puta bine. Ja da sam Englez tamo bih snimao Olivera Tvista", kaže frontmen Hladnog piva Mile Kekin.
Prve večeri Arsenala 25. juna na Main Stage-u su pored Piva, Baba i Elementala, Debela Nensi i Consecration. Na Gardenu su LUR, DST, Highlanders, Cockblockers, Gospođo bate i Orthodox Celts, čiji frontmen Aca Seltik najavljuje "Orthodox Celts best of!"
Druge večeri Arsenala 26. juna na Main-u nastupaju Ritam nereda, Brkovi, Sharks, Snakes and Planes, S.A.R.S. i Zabranjeno pušenje, dok su iste večeri 26. juna na Gardenu Kanda Kodža i Nebojša, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Styptic, Forever Storm i Samostalni referenti.
"Pošto je 40 godina kako je Bijelo dugme izdalo svoju prvu ploču, sviraću uglavnom program Dugmeta. Slavimo 40 godina i bilo bi mi drago da slavimo zajedno. Vidimo se na Arsenal Festu!", poručuje Goran Bregović koji će u subotu 27. juna na Main Stage-u nastupiti sa svojim Orkestrom svadbi i sahrana uz pevača Alena Islamovića.
Treće večeri Arsenala na Main-u sviraju i Kolja i Grobovlasnici, Ti, LTJ Bukem sa MC Staminom, prvi put na Arsenalu Van Gogh, dok su na Gardenu 27. juna Let 3, Bolesna štenad, Irie FM, Black Crown Empire, Piknik i Rundek Cargo Trio.
"Veselimo se nastupu na Arsenal Festu. Prošlo je par godina od našeg zadnjeg suđelovanja i zaželjeli smo vas se!", poručuje Darko Rundek čiji trio promoviše novi album "Mostovi".
Na Arsenalu će publika imati priliku da se provede do ranih jutarnjih časova na Explosive Đ Stage-u gde će nastupati 25. juna Markwood, Wise D& Kobe, Gramophonedzie i Sale Liquid & Solid, zatim 26. juna Fakir, Klaus, Someone Else b2b... i Codex with MC, i na kraju 27. juna Nikola Vemić, Adam Touć, Batrić&Mivu i Lea Dobričić.
Na Gardenu će po izboru emisije "Bunt" Radio-televizije Srbije program otvarati bendovi Vrane kamene 25. juna, Kora 26. juna i Dingospo Dali 27. juna.
Četvrto veče Arsenala 28. juna je poklon Kragujevčanima - Dejan Cukić i njegov Spori ritam bend održaće besplatan koncert na Garden Stage-u.
Komplet ulaznica za sve tri večeri Arsenal Festa košta 1.800 dinara. Ulaznica za 25. i 26. jun košta 1.000 dinara, dok će za završno veče 27. juna biti 1.200 dinara, odnosno VIP ložu 2.000 dinara. Prodaja ide preko mreže Eventim.

Podeli ovu vest

01/12/2013 0 comment

(Iz almanaha "Šumadija", 1932) .Četnička legenda, Vojvoda Vuk: od Čelopeka,preko Kumanova, do Gruništa Malog Vojina zvali su Ture. Pred turskim terorom, njegov otac porodicu je doveo iz Sjenice u Kragujevac. "Ide Voja Ture! ", vikali su njegovi vršnjaci, bežećikad bi poveo svoje Palilulce udečačke ulične bitke. Voja Ture završiće Vojnu ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti