fbpx

Novosadski "Tamburica fest", jedinstveno takmičenje najboljih

Novosadski "Tamburica fest", jedinstveno takmičenje najboljih

Ovogodišnji „Tamburica fest 2016“, deveti po redu svetski festival čuvara tamburaške tradicije, zbog velikog interesovanja publike, trajaće pet dana, od 21. do 25. juna i održaće se u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrdjavi.

„Tamburica fest 2016“ počinje 21. juna, na Svetski dan muzike i kao podrška Gradu Novom Sadu za evropsku prestonicu kulture 2021. godine.

Uvodna četiri dana festivala ulaz će biti besplatan, a ulaznica za peto, završno festivalsko veče na Petrovaradinskoj tvrdjavi, kada je proglašenje pobednika i dodela nagrada, košta 500 dinara u pretprodaji.

Ovogodišnji „Tamburica fest“ imaće uvertiru u centru Novog Sada, od 21. do 23. juna, kada će na Trgu slobode, Katoličkoj porti, ulici Modene, Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici 15 tamburaških orkestara zabavljati Novosadjane i njihove goste u „Tamburaškoj promenadi“ od 19.00 do 23.00 časa.

Tradicionalna fijakerijada održaće se u četvrtak, 23. juna i nastupima orkestra Vase Jovanovića, Mesečine i kantautora Đordja Čavića na Trgu slobode uz koncerte članova kulturnoumetničkih društava. Za prestižne festivalske nagrade, na Petrovaradinskoj tvrdjavi, takmičiće se 10 orkestara iz sedam zemalja.

U petak, 24. juna, na Petrovaradinskoj tvrdjavi, tambure će ukrstiti “Sremska banda” i „Zorule“ (Srbija), “Garavi”, (Hrvatska), “Crnogorski tamburaši” (Crna Gora) i „Mohački tamburaški orkestar“ (Madjarska), a u revijalnom delu te večeri nastupiće legendarni Zvonko Bogdan sa svojim tamburašima i orkestar „Dijako“ iz Đakova. Program traje od 21:00 do 02:00h iza ponoći.

Završne večeri festivala, u subotu, 25. Juna, na Petrovaradinskoj tvrdjavi, takmičiće se „Bečki tamburaši“ (Austrija), “Zlatna suza” (Rumunija) “Uspomena” ( Hrvatska) “BL Merak” (RS BiH) i “Tajna” ( Srbija). Revijalni deo obeležiće Ruski narodni orkestar a za kraj, nastupa Halid Bešlić sa svojim orkestrom i specijalnim gostom, Zoranom Kalezićem. Program traje 21:00 – 01:00h iza ponoći.

Podeli ovu vest

06/02/2021 0 comment

Arheološko nalazište - Pećina Risovača se nalazi na istoimenom brdu na ulazu u Aranđelovac. Za posetioce je otvorena u dužini od oko 150 m. Predstavlja arheološki, paleontološki i speleološki lokalitet. Ona predstavlja izuzetnu kulturno-istorijsku vrednost Srbije. Istraživanja u Risovači su počela pedesetih godina 20. veka, a otkrivena je ...

06/03/2024 0 comment

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) je raspisala četvrti po redu Konkurs za izbor najboljeg turističkog sela u nameri da se ...

15/03/2024 0 comment

Hilandar je bio predmet posebne brige i pažnje svih Nemanjića, ali od svih njih, posle svetog Simeona i Svetog Save Hilandar je od Nemanjića (pored, ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

17/03/2024 0 comment

Bele poklade su u poslednju nedelju, odnosno dan uoči početka Časnog posta, i tad se pojede nešto od belog mrsa. Otud i naziv bele ili sirne. Sve ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti