fbpx

Zlatibor prima u goste 100 Obrenovčana

Zlatibor prima u goste 100 Obrenovčana

Na inicijativu Udruženja građana "Složno u nevolji" a u saradnji sa Crvenim krstom, opština Čajetina, Udruženje hotelijera i Turistička organizacija Zlatibor organizovali su besplatan sedmodnevni boravak na Zlatiboru za 100 Obrenovčana.

Na Zlatibor je stigla prva grupa od 70 Obrenovčana koji su smešteni u hotele Palisad, Mona, u odmaralište Ratko Mitrović i vilu Žunić, a sutra dolazi još 30 gostiju.

Direktor hotela Palisad Vojkan Janjić kaže za Tanjug da su u ovom hotelu od prog dana smeštene dve porodice iz Obrenovca, a da je hotel pored brige o evakuisanima, svo vreme spremao i obroke za volontere i spasioce, kao i za ugroženo stanovništvo u Zlatiborskom okrugu.
Obrenovčani koji su danas doputovali na Zlatibor izražavaju veliku zahvalnost Zlatiborcima.

Prija im što su došli na ovu planinu da bar na trenutak zaborave na sve što su proživeli oni i njihova deca, ali mnogi ističu da ne znaju gde će posle Zlatibora, jer im je u poplavama sve uništeno i nemaju gde da se vrate, rekao je Janjić.

Zamenik predsednika opštine Čajetina i direktor TO Zlatibor Arsen Đurić rekao je za Tanjug da je ova opština od samog početka uključena u pružanje pomoći najugroženijim područjima.

"Pored devet tona nafte i novčanih sredstava koja su upućena susednim opštinama Požega, Kosjerić i Bajina Bašta, Šamcu u Republici Srpskoj poslat je kamion sa osnovnim životnim namirnicama, a u Obrenovac kamion vode", rekao je Đurić.

On je istakao da je dolazak porodica iz Obrenovca na Zlatibor jedan od načina da ljudi lakše prebrode katastrofu koja ih je zadesila,kao i da bar sedam dana izađu iz kolektivnih centara.

Opština Čajetina nastaviće i u narednom periodu sa pružanjem pomoći područjima ugroženim od poplava, naglašava Đurić.(Tanjug)

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

18/04/2024 0 comment

Područje opštine Požega pogodno za bird watching – posmatranje ptica, koje je u Evropi vrlo popularno a u Srbiji je tek u povoju. Može se videti ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti