fbpx

Zlatibor spremno čeka goste iz zemlje i regiona, očekuje se rekordna sezona

Zlatibor spremno čeka goste iz zemlje i regiona, očekuje se rekordna sezona

Letnja sezona na Zlatiboru uveliko traje, a Turistička organizacija Zlatibor spremno dočekuje mnogobrojne posetioce iz Srbije i regiona. Pripremljen je bogat kulturni program na čak tri lokacije u centru mesta, a ponudu Zlatibora predstaviće i serija video spotova koji će prikazati neke od aduta najposećenije srpske planine – bajkovite pejzaže, poznate i manje poznate predele, pešačke staze, ''Gold gondolu'', kao i gastronomske specijalitete.

Gold Gondola PRESS FOTO 8

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović ističe da je Zlatibor svojim gostima pripremio puno novih sadržaja, što uz već postojeću bogatu turističku ponudu garantuje turistima ispunjen i sadržajan odmor.

- Očekujemo da će ova letnja sezona na Zlatiboru biti rekordna i posebna po mnogo čemu. Na destinaciji i ovog leta očekujemo veliki broj gostiju iz Srbije, ali i iz zemalja regiona: BIH, Crne Gore, Makedonije, koji su tradicionalno jedni od najbrojnijih na Zlatiboru i uvek rado viđeni – kaže Živanović.

Gold Gondola PRESS FOTO 2

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor pripremili su sadržajan i bogat program na čak tri lokacije: Kraljevom trgu, u porti hrama Preobraženja Gospodnjeg i u Kulturnom centru Zlatibor, gde će gotovo svake večeri biti organizovan program u kome će uživati sve generacije.

- Interesovanje za koncerte i program ''Zlatiborskog kulturnog leta'' je zaista veliko. LJudi su se poželeli druženja i dobrog provoda. Naši gosti su navikli da na Zlatiboru leto obiluje dobrim koncertima i zanimljivim manifestacijama, pa su opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor odlučili da ovog leta pripreme sadržajan i bogat program dešavanja. Kao i prethodnih godina, posetioce Zlatibora obradovaćemo sa nekoliko koncerata poznatih muzičkih imena. Ovog leta to su Vlado Georgiev, Marija Šerifović, Dejan Petrović, Simfonijski orkestar RTS-a – najavljuje Živanović.

''Gold gondola'' je za svega šest meseci rada prevezla 110.000 putnika

Gold Gondola PRESS FOTO 4

Ponudu Zlatibora predstaviće i serija video spotova koji će pokazati neke od aduta najposećenije srpske planine. Prema rečima direktora TO Zlatibor, na turističkoj karti Srbije Zlatibor se izdvojio bogatstvom i raznolikošću sadržaja, po čemu se razlikuje od svih drugih destinacija.

- Marljivo i posvećeno radimo godinama na promociji Zlatibora. Trudimo se da dopremo do svakog potencijalnog turiste, da prikažemo prirodne lepote kojima raspolaže naš Zlatibor, prezentujemo nove sadržaje i atrakcije. Prirodne lepote i atraktivni pejzaži, brojni adrenalinski sadržaji, zabavni i tematski parkovi, vodopadi i kupališta, manastiri i kulturno-istorijski spomenici, zanimljiva izletišta...Sve je to deo bogate turističke ponude najposećenije planine Srbije koja gostima različitih uzrasta i prohteva garantuje ispunjen i sadržajan odmor – naglašava Živanović.

U prvom video spotu koji predstavlja Turistička organizacija Zlatibor, gledaoci će videti živopisne predele u kojima uživaju putnici tokom vožnje zlatiborskom ''Gold gondolom''.

- ''Gold gondola'' je ponos opštine Čajetina. Kapitalna investicija u koju je opština uložila velika sredstva, nesebičan trud i ogroman napor kako bi naši gosti mogli da uživaju u nesvakidašnjem doživljaju i neponovljivom iskustvu. Nova i najveća turistička atrakcija u velikoj meri je doprinela unapređenju ponude, ali i indirektno privukla veliki broj novih investicija. Gondola je postavila temelje razvoja novog Zlatibora. Za svega šest meseci rada prevezla je 110.000 putnika, što najbolje govori o interesovanju i želji posetilaca da probaju nešto novo. Za nas je ''Gold gondola'' mnogo više od turističke atrakcije. Ona je prozor u svet, pokretač razvoja celog regiona, magnet za nove investicije i temelj razvoja modernog Zlatibora – zaključuje direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Gold Gondola PRESS FOTO 9

 

 

Medije

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

11/03/2024 0 comment

Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

06/03/2024 0 comment

Veliki tetreb je krupna ptica iz porodice koka, živi u četinarskim šumama planinskih oblasti. Uništavanje šumskih staništa i uznemiravanje ove ptice, ...

16/03/2024 0 comment

Ovaj predeo Srbije odlikuje se visokoplaninskim krasom, jedinstvenim kanjonima i klisurama i pitomim proplancima karakterističnim za dinarske planine ...

05/03/2024 0 comment

Dunavski park jednim svojim delom se oslanja na Dunavsku ulicu po kojoj je i dobio ime. Početkom 19. veka na mestu gde se danas nalazi park bilo je ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti